Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

9 LIVES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

grunge, pop, rock

9 Lives

De band 9 Lives wordt eind 2012 opgericht in Rotterdam door Yuri Rinkel (drums, backingtracks) en Rohalt Blansjaar (zang en gitaar), beide met meer dan 20 jaar muzikale ervaring. In 2013 richt de band zich uitsluitend op het schrijven van eigen werk met invloeden van bands als Portishead, Anathema en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Yuri Rinkel   drums, sampler
Rohalt Blansjaar   gitaar, zang

Overige muzikanten

Dominic Vos   basgitaar

Biografie 9 Lives

De band 9 Lives wordt eind 2012 opgericht in Rotterdam door Yuri Rinkel (drums, backingtracks) en Rohalt Blansjaar (zang en gitaar), beide met meer dan 20 jaar muzikale ervaring. In 2013 richt de band zich uitsluitend op het schrijven van eigen werk met invloeden van bands als Portishead, Anathema en Radiohead. In 2014 en 2015 staat 9 Lives als duo een aantal op diverse podia. Vanaf 2016 wordt de band uitgebreid met Dominic Vos op de basgitaar. De muziek verschuift meer richting de rock, grunge en funk.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video 9 Lives

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer