Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A SILENT EXPRESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

alternative

Online

Officiële website
Facebook

A Silent Express

A Silent Express uit Friesland is beïnvloed door Britse new wave van bands als Duran Duran en Simple Minds.
Volledige biografie...

Bezetting

Sanne Meems   drums
Dirk Sander Kooistra   basgitaar
Rik Annema   gitaar, zang
Henk Jan Kooistra   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2009   Holger Schwedt

Biografie A Silent Express

A Silent Express uit Friesland is beïnvloed door Britse new wave van bands als Duran Duran en Simple Minds.

2004 - 2009

Het eerste succes van A Silent Express is als de band in 2007 de publieksprijs wint tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland.Vanuit een afgelegen loods in Friesland werkt de band vanaf de zomer van 2008 aan nieuw songmateriaal. A Silent Express tourt in een oude ambulancebus door het Nederlandse clubcircuit, is te gast in programma's van Radio 3FM en staat op Noorderslag in Groningen. In het najaar van 2009 wordt de band uitgenodigd in de studio in Baarn van producer Holger Schwedt (Bløf, Anouk, VanVelzen).

Holger Schwedt

2010 - 2011

De eerste studio-opnamen bereiken de burelen van 8ball Music. In april 2010 tekenen de bandleden een artiestencontract bij dit onafhankelijke label. Begin mei verschijnt de eerste single Will I Be Around. De bijbehorende video wordt geregisseerd door de in New York en Amsterdam woonachtige fotografe Stephanie Pistel (Duran Duran, The Black Eyed Peas, Tiësto, Robbie Williams). Will I Be Around wordt in 2010 het vaakst gedraaid op Radio 3FM. Deze prestatie levert A Silent Express een jaar later de Schaal van Rigter op. De single wordt genomineerd voor de 3FM Awards. De band krijgt ook een nominatie in de categorie Beste Nieuwkomer. In juni verzorgt de band het voorprogramma van Kane tijdens hun concert op het Java Eiland in Amsterdam voor 15.000 man. Na de tweede single I Never Saw This Coming komt op 5 november 2010 het debuutalbum Now! uit. Twee uitgebreide clubtournees volgen en A Silent Express is regelmatig te gast bij de grote Nederlandse radiozenders. Now! komt in het voorjaar van 2011 via Duitse platenmaatschappij SPV uit bij de oosterburen. Op uitnodiging van hun Duitse manager Eric Burton doet A Silent Express in mei een showcase in de Kaiserkeller te Hamburg voor onder anderen Duitse media en concertpromotors. De hele zomer van 2011 staat in het teken van de grote festivals.

Kane

2012 - 2013

Dankzij hun connecties met modeontwerper Hans Ubbink en regisseuse Stephanie Pistel wordt de band door hun idolen Duran Duran uitgenodigd om eind januari 2012 het voorprogramma te verzorgen tijdens optredens in München, Leipzig, Dortmund en Berlijn. De band tekent een contract bij Universal Music en werkt in diverse studio's in Duitsland en Engeland aan nieuw materiaal voor het volgende album. In Berlijn wordt muziek opgenomen met het producersteam Beatgees (Philip Böllhoff, Sipho Sililo, David Vogt en Hannes Büscher). All About You is de titel van de single en van de promotietournee die op 5 maart van start gaat in Berlijn.

Discografie A Silent Express

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's A Silent Express

Audio/Video A Silent Express

Video A Silent Express

A Silent Express - Starbo...
A Silent Express - Starborne (Official Video)
A Silent Express - Feel T...
A Silent Express - Feel The Energy (Official Video)
A Silent Express - Will I...
A Silent Express - Will I Be Around (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
A Silent Express - Will I Be Around (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer