Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ADAM & THE RELEVANTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

garagerock, pop

Online

Officiƫle website
Facebook

Adam & The Relevants

Adam & The Relevants is een band uit Utrecht en Amsterdam rondom de half Nederlandse, half Ierse singer-songwriter Adam Quann (1990). Zijn ingetogen folkliedjes worden tijdens sessies met producer Pim van de Werken ingeruild voor felle, rauwe pop. In het bandgeluid zijn invloeden verwerkt van Britpop uit de jaren negentig, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Adam Quann   gitaar, zang
Guus Benneker   basgitaar
Nigel Slaa   drums
Erik Bruil   gitaar, synthesizer

Biografie Adam & The Relevants

Adam & The Relevants is een band uit Utrecht en Amsterdam rondom de half Nederlandse, half Ierse singer-songwriter Adam Quann (1990). Zijn ingetogen folkliedjes worden tijdens sessies met producer Pim van de Werken ingeruild voor felle, rauwe pop. In het bandgeluid zijn invloeden verwerkt van Britpop uit de jaren negentig, zoals Oasis en Pulp, en hedendaagse Amerikaanse garagerock van bands als Smith Westerns, Japanther en The Black Lips. Quann schrijft vanaf april 2012 samen met bandleden Erik Bruil (gitaar, toetsen), Guus Benneker (bas) en Nigel Slaa (drums) nieuw songmateriaal. Naast optredens in het clubcircuit, op podia als Paradiso, EKKO en Tivoli, staat Adam & The Relevants ook op het Amsterdamse Magneet Festival. De band wint eind 2012 een wedstrijd van Bax-shop.nl en krijgt drie dagen gratis studiotijd in de hoofdstedelijke Red Bull Studio. Met een extra dag erbij worden binnen vier dagen zes liedjes opgenomen. De mix van de eerste EP VI (april 2013) wordt verzorgd door Pim van de Werken. Het nummer Live Forever wordt als single uitgekozen. Adam & The Relevants wint in mei 2013 een plek op het 3FM Serious Talent podium tijdens het Utrechtse festival deBeschaving, maakt in het najaar van 2013 deel uit van het rondreizende festival Popronde en staat in januari 2014 op Noorderslag in Groningen.

Discografie Adam & The Relevants

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Adam & The Relevants

Audio/Video Adam & The Relevants

Video Adam & The Relevants

Adam & the Relevants - Li...
Adam & the Relevants - Live Forever
Adam & the Relevants - Th...
Adam & the Relevants - The Mask
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Adam & the Relevants - Live Forever

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer