Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALEX CORTIZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alex Cortiz

Periode

1999 - heden

Genre

lounge, techno

Online

Officiële website

Alex Cortiz

Alex Cortiz is het langlopende lounge-project van danceproducer Aad de Mooy. Hij brengt het eerste album Moodfood onder deze naam uit met DJ Xavier Perec (Michiel Kleiss). Het dubbelalbum Magnifico! (2004) is een compilatie met op de eerste cd tracks van zijn eerdere albums en op tweede cd verschillende mixen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Aad de Mooy   producer

Overige muzikanten

Michiel Kleiss   producer

Genoemd in de biografie van

1997   Xavier Perec
2000   Aad de Mooy
2002   Monte La Rue

Biografie Alex Cortiz

Alex Cortiz is het langlopende lounge-project van danceproducer Aad de Mooy. Hij brengt het eerste album Moodfood onder deze naam uit met DJ Xavier Perec (Michiel Kleiss). Het dubbelalbum Magnifico! (2004) is een compilatie met op de eerste cd tracks van zijn eerdere albums en op tweede cd verschillende mixen en uitvoeringen die nog niet eerder op cd zijn uitgebracht. De veertien nummers op het album Lo Tek (april 2007) worden op de hoes omschreven als 'a blend of minimal techno, dubhouse and space'. Op het achtste album Camera 707 (2011) keert Alex Cortiz terug naar de roots, namelijk groovy downtempo met hier en daar elementen uit latin. Openingstrack Black Beach is geïnspireerd door de film The Beach van Danny Boyle uit 2000.

Discografie Alex Cortiz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alex Cortiz

Audio/Video Alex Cortiz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer