Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALISON GROSS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alison Gross in 1994

Periode

1993 - 1996

Genre

alternative

Pseudoniemen

On Golden Pond

Alison Gross

Alison Gross is een indierockband opgericht door Muriël Brugman (Blue Canoe) en Erwin Wolters (Fatal Flowers). Het duo opereert in eerste instantie onder de naam On Golden Pond en verzorgt onder deze naam akoestische optredens op podia, radio en televisie. Na het toetreden in december 1993 van Paul van Rijswijk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Muriël Brugman   basgitaar, zang
Erwin Wolters   gitaar, zang
Paul van Rijswijk (1)   drums
Hans Chialastri   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1992   Fatal Flowers

Biografie Alison Gross

Alison Gross is een indierockband opgericht door Muriël Brugman (Blue Canoe) en Erwin Wolters (Fatal Flowers). Het duo opereert in eerste instantie onder de naam On Golden Pond en verzorgt onder deze naam akoestische optredens op podia, radio en televisie. Na het toetreden in december 1993 van Paul van Rijswijk als vaste drummer krijgt Alison Gross vaste vorm. De band is vernoemd naar een Ierse heks uit de zestiende eeuw. Na optredens in o.a. de Melkweg en tijdens het Bevrijdingsfestival neemt de band met producer Ralph Brink (Spo Dee O Dee) het debuutalbum Sit With The Guru (1994) op. Het geluid op de cd wordt vergeleken met Sonic Youth, The Pixies, The Beatles en West Coast muziek. De plaat krijgt goede recensies en wordt zelfs besproken in de Hitkrant. In 1995 staat Alison Gross op Noorderslag in Groningen.

Discografie Alison Gross

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alison Gross

Audio/Video Alison Gross

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer