Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Anny in 2009

Periode

1984 - heden

Genre

pop

Online

Officiële website

Anny

Annemarie Bröhm (9 april 1984) groeit op in Amersfoort en zingt in het koor van de kerk waar haar vader pastor is. Thuis luistert ze naar Michael Jackson, Alanis Morissette, K's Choice en Erykah Badu. Na een opleiding sociaal cultureel werk schrijft de zangeres zich in bij de Rockacademie in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Annemarie Bröhm   zang

Genoemd in de biografie van

2005   Leaf
2012   DD Company

Biografie Anny

Annemarie Bröhm (9 april 1984) groeit op in Amersfoort en zingt in het koor van de kerk waar haar vader pastor is. Thuis luistert ze naar Michael Jackson, Alanis Morissette, K's Choice en Erykah Badu. Na een opleiding sociaal cultureel werk schrijft de zangeres zich in bij de Rockacademie in Tilburg. Tijdens het tweede studiejaar richt ze met enkele medestudenten de band Leaf op. Deze band scoort in 2007 een grote hit met de single Wonderwoman. Begin 2009 gaat de band uit elkaar en start Bröhm onder de naam Anny haar solocarrière, geïnspireerd door Adele, Pink en Sublime. Samen met onder andere Llewy is Sel (Relax) werkt ze aan haar debuutalbum. Haar eerste solosingle is No Regrets (2009).

Discografie Anny

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Anny

Audio/Video Anny

Video Anny

Anny Akoestisch @ P79 24 ...
Anny Akoestisch @ P79 24 november 2012
No Regrets (Official Video)
No Regrets (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Anny Akoestisch @ P79 24 november 2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer