Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANOUK BROERSMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

disco, zang

Anouk Broersma

Anouk Broersma (Amsterdam-Oost, 1963) wordt in 1980 uitgeroepen tot Miss Teenage Nederland en krijgt een contract bij een modellenbureau. Samen met collega Manuëla Kemp en Claudia Lynsvelt vormt ze eind jaren tachtig het meidenpoptrio The Revellettes. De groep brengt enkele discosingles uit en treedt op in popprogramma's op televisie. The ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Anouk Broersma

Anouk Broersma (Amsterdam-Oost, 1963) wordt in 1980 uitgeroepen tot Miss Teenage Nederland en krijgt een contract bij een modellenbureau. Samen met collega Manuëla Kemp en Claudia Lynsvelt vormt ze eind jaren tachtig het meidenpoptrio The Revellettes. De groep brengt enkele discosingles uit en treedt op in popprogramma's op televisie. The Revellettes treedt veel op, maar is geen hitsucces. Ook Anouks solosingle Riding The Wave (1990) haalt de hitparade niet. Broersma gaat acteren en speelt de rol van Mary Surripatti in de soapserie Take Off (ook met latere 3FM-DJ Eric Corton). In 1994 presenteert ze Boobytrap, een programma van Veronica met verborgen camera. Ze verruilt Amsterdam voor het rustieke rivierdorp Eemdijk. In januari 2013 staat ze centraal in een aflevering van het televisieprogramma Het Mooiste Meisje Van De Klas.

In bezetting van

The Revellettes   zang

Discografie Anouk Broersma

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Anouk Broersma

Audio/Video Anouk Broersma

Video Anouk Broersma

Anouk - Riding the wave (...
Anouk - Riding the wave (12" Remix) (1990)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Anouk - Riding the wave (12" Remix) (1990)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer