Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANTILLECTUAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Antillectual

Periode

2000 - heden

Genre

hardcore, punk

Online

Officiële website
Facebook

Antillectual

Antillectual is een sociaal bewogen punkrocktrio uit Nijmegen. In de melodische punk worden invloeden verwerkt van skatepunk, emo en metal.
Volledige biografie...

Bezetting

Riekus van Montfoort   drums
Glen ten Haaf   basgitaar
Willem Heijmans   gitaar, zang

Overige muzikanten

Yvo Kouwenhoven   basgitaar
Tom Nieuwenhuis   basgitaar

Biografie Antillectual

Antillectual is een sociaal bewogen punkrocktrio uit Nijmegen. In de melodische punk worden invloeden verwerkt van skatepunk, emo en metal.

2000 - 2004

Antillectual wordt opgericht door zanger/gitarist Willem Heijmans. In de beginjaren vinden de optredens voornamelijk plaats in Nijmegen, Arnhem en omgeving. De eerste buitenlandse shows zijn tijdens een Italiaanse tournee in februari 2004. De eerste Amerikaanse tournee is in juli en augustus van dat jaar, samen met Hypatia, een straight edge hardcore band uit Allentown, Pennsylvania.

2005 - 2009

Antillectual Na het uitkomen van het debuutalbum Silencing Civilization (2005) speelt Antillectual verspreid over zes jaar ruim 700 shows in een twintigtal landen. De eerste Britse optredens zijn in maart en mei 2006. Antillectual komt via MySpace in contact met de hardcore band Static Radio uit New Jersey. Beide bands zetten in 2007 voor elkaar tournees op in de VS en Europa. 2008 begint met een uitgebreide Europese tournee die in januari van start gaat in België. De band speelt vaker in het buitenland dan in eigen land. Najaar 2008 volgt de derde Amerikaanse tournee, ditmaal samen met One Win Choice uit Philadelphia.

2010 - 2013

Het derde album Start From Scratch! (2010) verschijnt bij Shield Recordings en komt ook uit bij labels in Spanje, Denemarken en Zwitserland. Bassist Glen ten Haaf vervangt vanaf april 2011 Tom Nieuwenhuis die slechts een jaar in de band heeft gespeeld. Ten Haaf houdt in het najaar van 2012 voor website 3voor12.nl een dagboek bij tijdens de Tour Of The Americas door Canada, de Verenigde Staten en Brazilië. Het vierde album Perspectives & Objectives (2013), de eerste op het Nederlandse Suburban, komt ook uit in onder meer de VS, Rusland, Groot-Brittannië, Brazilië, Italië en Portugal. De band doet vanaf juli 2013 een uitgebreide Europese tournee samen de Canadese punkband Propagandhi.

Discografie Antillectual

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Antillectual

Audio/Video Antillectual

Video Antillectual

Tour Of The Americas 2012...
Tour Of The Americas 2012 - part 1
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tour Of The Americas 2012 - part 1

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer