Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

B.E.D.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 1999

Genre

boybands, Nederlandstalig

Pseudoniemen

BED

B.E.D.

Nederlandstalige jongensgroep, verantwoordelijk voor één hit: Welles (Verliefd Geweest).
Volledige biografie...

Bezetting

Alain Kersten   zang
Gerald Vogel   zang
Ricardo Van Der Laan   zang

Genoemd in de biografie van

1997   Bolland & Bolland

Biografie B.E.D.

Nederlandstalige jongensgroep, verantwoordelijk voor één hit: Welles (Verliefd Geweest).

1995

Producers Rob en Ferdi Bolland bedenken een concept voor een jongensgroep à la Take That. Gerald Vogel werkte eerst in een lampenfabriek, Alain Kersten deed aanvankelijk uitzendwerk en Ricardo van der Laan trad tot die tijd als zanger op tijdens bruiloften en partijen. De drie jongens blijken goed bij elkaar te passen en onder begeleiding van een meelopende DAT-tape aardig te kunnen zingen. Het eerste optreden vindt plaats bij de televisieshow van Peter-Jan Rens. De eerste single Voor Jou ('ik spring van de hoogste berg") is een liefdeslied dat niets te raden overlaat. Binnen drie maanden kunnen de jongens er hun brood mee verdienen.

Bolland & Bolland

1996

De tweede single Welles (Verliefd Geweest) schopt het tot de hitparade. Verliefde pubermeisjes vallen al gauw in katzwijm. Het album Geheimen staat elf weken in de top 100. Er wordt gewerkt aan Engelstalige versies van de liedjes, voor de Duitse en Scandinavische markt. B.E.D. treedt op in het hele land, ook in sex- en homoclubs.

1997

Met het tweede album B.E.D. II poogt de groep een iets volwassener publiek te bereiken. Tieners voeren echter nog steeds de boventoon bij optredens van de groep.

1999

Omdat het grote succes toch uitblijft, wordt het project B.E.D. opgeheven.

2002

Ex-B.E.D.-zanger Gerald Vogel werkt samen met Eddy Moust aan een solo-carrière.

Discografie B.E.D.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video B.E.D.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer