Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BAKERMAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

08-10-1991 - heden

Genre

house

Online

Officiële website
Facebook

Bakermat

Bakermat is danceproducer Lodewijk Fluttert (Markelo, 8 oktober 1991). Op jonge leeftijd luistert hij naar jazz en blues en rond zijn twaalfde ontdekt hij house. Op zijn achttiende begint Fluttert een studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In zijn vrije uren draait hij op studentenfeesten en produceert hij eigen ...
Volledige biografie...

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

20-12-19, 013, Tilburg
21-12-19, Valhalla Festival, Amsterdam

Biografie Bakermat

Bakermat is danceproducer Lodewijk Fluttert (Markelo, 8 oktober 1991). Op jonge leeftijd luistert hij naar jazz en blues en rond zijn twaalfde ontdekt hij house. Op zijn achttiende begint Fluttert een studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In zijn vrije uren draait hij op studentenfeesten en produceert hij eigen tracks in zijn thuisstudio. Bakermat koppelt opgewekte, melodische house aan jazz- en soulsamples. Het nummer Black Cat John Brown (2012) is een dancebewerking van het gelijknamige nummer van de Amsterdamse indieband Alamo Race Track, inclusief versneld afgespeelde sample uit het origineel. De track Zomer (DM Mix) op de Vandaag EP (augustus 2012) is opgebouwd rondom een solo op dwarsfluit (op diverse websites foutief geïdentificeerd als panfluit). Dankzij internet verspreidt zijn muziek zich snel. Binnen drie maanden krijgt de producer 50.000 likes op zijn Facebookpagina, vele malen meer dan gevestigde namen in de Nederlandse housescene. NRC Next wijdt in maart 2013 een artikel aan Bakermat en de Anti-Bakermat Hyve, een anonieme tegenbeweging die zich op Facebook afzet tegen de vercommercialisering van de house. In juli 2013 staat de track Vandaag in de top 3 van de hitparade. Naast een saxofoon bevat de single samples uit de beroemde I Have A Dream-speech die Martin Luther King hield op 28 augustus 1963.

Discografie Bakermat

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bakermat

Audio/Video Bakermat

Video Bakermat

Bakermat - Vandaag (Origi...
Bakermat - Vandaag (Original Mix)
Bakermat - Black Cat John...
Bakermat - Black Cat John Brown (Original Mix)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bakermat - Vandaag (Original Mix)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer