Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BELMONDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

alternative, lo-fi

Pseudoniemen

Paddington

Belmondo

De Rotterdamse/Haagse gitaarband Belmondo maakt Brits georiënteerde popsongs. De groep komt voort uit Frenzy en speelt in eerste instantie enige jaren onder de naam Paddington, onder meer tijdens een editie in 1999 van London Calling in Amsterdam en als voorprogramma van het Britse trio Supergrass. De groep gaat in de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Raymond Rotteveel   basgitaar
Marco Stooker   gitaar, zang
Gerben de Jong   achtergrondzang, gitaar
Welmer Keesmaat   drums

Overige muzikanten

Reinier Gerritsen   gitaar, zang
Ronald Renirie   drums
Patrick Visser   piano, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1998   Frenzy

Biografie Belmondo

De Rotterdamse/Haagse gitaarband Belmondo maakt Brits georiënteerde popsongs. De groep komt voort uit Frenzy en speelt in eerste instantie enige jaren onder de naam Paddington, onder meer tijdens een editie in 1999 van London Calling in Amsterdam en als voorprogramma van het Britse trio Supergrass. De groep gaat in de zomer van 2001 met Frans Hagenaars de studio in. De eerste EP A Wash-Away komt in 2002 uit bij het Haagse Fount Records, een label gespecialiseerd in melodieuze alternatieve gitaarpop. A Wash-Away wordt door Radio Rijnmond verkozen tot single van de maand. In maart 2003 staat Belmondo op het festival Motel Mozaïque in Nighttown. Het debuutalbum Sunday Needs An Aspirin wordt ook geproduceerd door Frans Hagenaars. Begin 2005 vinden enkele bandwisselingen plaats en gaat Belmondo verder als kwartet. In de nieuwe bezetting staat de band eind 2005 in het voorprogramma van de Canadese band The Dears in een uitverkocht Nighttown.

Discografie Belmondo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Belmondo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer