Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEN VAN WIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ben van Wijk

Genre

gitaar, saxofoon, trombone, zang

Ben van Wijk

Multi-instrumentalist Ben van Wijk begint al op zesjarige leeftijd met het serieus bespelen van diverse muziekinstrumenten, waaronder kleine trom en trompet. Hij zingt in een kerkkoor en bespeelt op tienjarige leeftijd meerdere blaasinstrumenten. Sterren als Elvis Presley, The Beatles, Bill Haley, The Blue Diamonds, Rob de Nijs en Peter en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, saxofoon, trombone, zang

Biografie Ben van Wijk

Multi-instrumentalist Ben van Wijk begint al op zesjarige leeftijd met het serieus bespelen van diverse muziekinstrumenten, waaronder kleine trom en trompet. Hij zingt in een kerkkoor en bespeelt op tienjarige leeftijd meerdere blaasinstrumenten. Sterren als Elvis Presley, The Beatles, Bill Haley, The Blue Diamonds, Rob de Nijs en Peter en zijn Rockets wekken zijn interesse voor popmuziek. Hij gaat aan de slag met gitaar, basgitaar, piano en drums en richt op dertienjarige leeftijd zijn eerste popgroep op. Met de band Ferrari staat hij in 1966 in het voorprogramma van The Rolling Stones. De single Sweet Love van Ferrari behaalt in 1976 de eerste plaats van de Top 40. Ben van Wijk verlaat de band in 1980 en begint met het geven van muzieklessen. Uit zijn grote leerlingenbestand vormt hij in 1984 een eigen groot showorkest, dat uitgroeit tot Benny's Big Show Orchestra. In 1989 richt Van Wijk zijn eigen particuliere muziekopleidingscentrum op: de Multi Music Academy in Rosmalen.

In bezetting van

Benny's Big Show Orchestra   dirigent
Ferrari   gitaar, saxofoon, trombone, zang

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ben van Wijk

Audio/Video Ben van Wijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer