Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERNADETTE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bernadette wint het Nationaal Songfestival 1983 (bron: Nationaal Archief)

Periode

1959 - heden

Genre

pop

Bernadette

Bernadette Kraakman (Volendam, 1 maart 1959) begint als zangeres bij de Damrakkertjes. In 1983 behaalt ze met de Fat Eddy Band en het lied Sing Me A Song (geschreven door Martin Duiser en Piet Souer) de zevende plaats van het Eurovisie Song Festival. Haar solocarrière eindigt in 1984. Met Ingrid ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bernadette Kraakman   zang

Biografie Bernadette

Bernadette Kraakman (Volendam, 1 maart 1959) begint als zangeres bij de Damrakkertjes. In 1983 behaalt ze met de Fat Eddy Band en het lied Sing Me A Song (geschreven door Martin Duiser en Piet Souer) de zevende plaats van het Eurovisie Song Festival. Haar solocarrière eindigt in 1984. Met Ingrid Simons vormt zij in 1986 het duo Double Trouble. Zij is nog wel te horen als achtergrondzangeres voor onder andere Harry Slinger en Rob de Nijs en ze doet de voice-over bij tekenfilms (onder andere Sneeuwwitje).

Discografie Bernadette

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bernadette

Audio/Video Bernadette

Video Bernadette

TOPPOP: Bernadette - Sing...
TOPPOP: Bernadette - Sing Me A Song
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOPPOP: Bernadette - Sing Me A Song

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer