Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERT & ERNIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - heden

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Bert & Ernie

In de jaren '70 uit de Verenigde Staten overgewaaid duo dat in Nederland de stemmen van kunstenaar/schrijver/acteur Wim T. Schippers en programmamaker/schrijver Paul Haenen krijgt. Het tweetal is niet alleen te horen in de uitzendingen van het kinderprogramma Sesamstraat, maar zingt en praat ook een aantal Ernie & Bert-platen vol.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Haenen   tekstschrijver, zang
Wim T. Schippers   tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1981   Wim T. Schippers

Biografie Bert & Ernie

In de jaren '70 uit de Verenigde Staten overgewaaid duo dat in Nederland de stemmen van kunstenaar/schrijver/acteur Wim T. Schippers en programmamaker/schrijver Paul Haenen krijgt. Het tweetal is niet alleen te horen in de uitzendingen van het kinderprogramma Sesamstraat, maar zingt en praat ook een aantal Ernie & Bert-platen vol. De teksten voor deze albums schrijven Schippers en Haenen zelf.

1976

Op 4 januari beginnen de uitzendingen van Sesamstraat in Nederland. In Amerika wordt het programma sinds 1970 uitgezonden. De sketches van Bert & Ernie worden in de Verenigde Staten opgenomen en in het Nederlands nagesynchroniseerd door Paul Haenen (Bert) en Wim T. Schippers (Ernie).

Paul Haenen Wim T. Schippers

2000

Haenen en Schippers staan in december als Bert & Ernie live op het podium van Paradiso tijdens een programma met liedjes uit Sesamstraat dat voor de televisie wordt opgenomen.

Discografie Bert & Ernie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bert & Ernie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer