Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BISMUTH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

avant-garde, experimenteel, noise

Online

SoundCloud
Facebook
Officiƫle website

Bismuth

Bismuth is het experimentele muziekduo Yuri Landman en Arnold van de Velde. Landman (Zoppo, Avec Aisance) is ontwerper van experimentele gitaren en Van de Velde komt uit de bands Feverdream, At No Bikini Beach en NeonRainbows. Vanaf januari 2012 treden ze op met door Landman gebouwde snaarinstrumenten, elektrisch versterkte metalen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Yuri Landman   gitaar, percussie
Arnold Van De Velde   gitaar, percussie

Genoemd in de biografie van

2012   Yuri Landman

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

16-4-20, Roadburn Festival, Tilburg

Biografie Bismuth

Bismuth is het experimentele muziekduo Yuri Landman en Arnold van de Velde. Landman (Zoppo, Avec Aisance) is ontwerper van experimentele gitaren en Van de Velde komt uit de bands Feverdream, At No Bikini Beach en NeonRainbows. Vanaf januari 2012 treden ze op met door Landman gebouwde snaarinstrumenten, elektrisch versterkte metalen percussie, effectpedalen, gemotoriseerde instrumenten en zelfgemaakte elektronica. Het resultaat is een ritmische mix van experimentele noise rock, dance en gamelan. Het eerste optreden is tijdens een showcase op Eurosonic in Groningen. In juni 2012 speelt Bismuth in Zwitserland (B-Sides Festival) en Duitsland. Het duo brengt regelmatig muziek uit die gratis is te downloaden vanaf de website SoundCloud. In maart 2013 speelt het duo op het festival The Sound Of The Dutch Underground in de Melkweg. Voor mei 2013 zijn enkele optredens gepland in Rusland.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bismuth

Audio/Video Bismuth

Video Bismuth

Bismuth - 02 WE-T
Bismuth - 02 WE-T
Bismuth - 01 m-Trans.mp4
Bismuth - 01 m-Trans.mp4
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bismuth - 02 WE-T

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer