Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BITCHCOCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bitchcock

Periode

1990 - 2005

Genre

alternative, metal

Pseudoniemen

LeSabre

Bitchcock

Bitchcock is een Amsterdamse vrouwenband die melodieuze rock speelt met soms psychedelische randjes. De band speelt onder meer als voorprogramma van Babes In Toyland, Hole, Killdozer en de controversiële Britse shockband Rockbitch. Bitchcock wint de derde prijs van de Parel van de Betuwe, maakt een clip met VPRO's TV-Nomaden, is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Annemiek van Grondel   gitaar, zang
Ly Spijkstra   basgitaar
Yolande Nagelmaeker   gitaar
Sam Ford   drums

Genoemd in de biografie van

1995   Solex
1995   Sonetic Vet
2004   Gore

Biografie Bitchcock

Bitchcock is een Amsterdamse vrouwenband die melodieuze rock speelt met soms psychedelische randjes. De band speelt onder meer als voorprogramma van Babes In Toyland, Hole, Killdozer en de controversiële Britse shockband Rockbitch. Bitchcock wint de derde prijs van de Parel van de Betuwe, maakt een clip met VPRO's TV-Nomaden, is met het nummer Fades My Brain te horen in de speelfilm Zusje (Robert Jan Westdijk, 1995) en tourt onder meer door Duitsland en Zwitserland. Drumster Elisabeth Esselink verlaat in 1995 de band om zich volledig te concentreren op de band Sonetic Vet. Het door de band zelf geproduceerde album The Birds (1998) bevat een nummer dat is gemixt door Tom Holkenborg (Junkie XL). Bitchcock wordt enige tijd voortgezet als LeSabre. Gitarist/zangeres Annemiek van Grondel speelt vervolgens met voormalige leden uit onder anderen Gore en Donor classic rock in de coverband Superspade.

Discografie Bitchcock

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bitchcock

Audio/Video Bitchcock

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer