Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BONOBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bonobo

Periode

1996 - heden

Genre

big beat

Online

Officiële website

Bonobo

Big beat uit Utrecht van DJ Drifter (Remco van der Drift) en Erny Electronic (Ernest Petrus). Niet te verwarren met de in hetzelfde genre opererende Britse Bonobo (Simon Green).
Volledige biografie...

Bezetting

Ernest Petrus   producer
DJ Drifter   producer

Overige muzikanten

Bert van de Grift   producer

Genoemd in de biografie van

1997   Human Beings

Biografie Bonobo

Big beat uit Utrecht van DJ Drifter (Remco van der Drift) en Erny Electronic (Ernest Petrus). Niet te verwarren met de in hetzelfde genre opererende Britse Bonobo (Simon Green).

1996

Bonobo wordt in oktober opgericht door het trio Remco van der Drift (ook bekend als dj Paradize), Ernest Petrus en Bert van de Grift (ex-Human Beings). Ze zijn de clubtechno zat een mixen op energieke wijze big beats met acid house. 'Funky met ballen', omschrijft de groep het zelf in een interview. Bonobo maakt deel uit van de vruchtbare Utrechte dancescene die bekend staat onder de naam Utrèg Sound.

Human Beings

1997

Bonobo Hun eerste 12” Everything U Do laat de inspiratie horen van het Britse label Skint en acts als Fatboy Slim. Ook live zorgt Bonobo voor opwindende sets tijdens onder meer de festivals Dance Valley, Metropolis en Noorderslag.

1998

Het eerste, veelzijdige album Hostile op Therapy Records laat naast big beat ook invloeden horen uit rock, easy tune en jungle.

1999

Remco van der Drift vormt naast Bonobo samen met de Rotterdamse dj Flipjack het duo Energizer. Als dj Drifter draait hij acid house en techno.

DJ Drifter

2003 - 2005

Voormalige Bonobo Bert van de Grift speelt, tot aan zijn overwachte overlijden in februari 2005, in de elektronische popband Bint.

Bint

Discografie Bonobo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bonobo

Audio/Video Bonobo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer