Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BORN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Born

Periode

2004 - heden

Genre

pop, rock

Born

Born Stuyven uit Den Bosch is zanger, gitarist, songschrijver en frontman van Thunderin' Hearts (1992-1997). Daarna speelt hij samen met singer-songwriter Niels Duffhuës in Enos (1998-2001). In de periode na Enos werkt Born de sterkste liedjes uit die hij door de jaren heen heeft verzameld op cassettes. Samen met een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Born Stuyven   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2001   Thunderin' Hearts
2007   Wiboud Burkens

Biografie Born

Born Stuyven uit Den Bosch is zanger, gitarist, songschrijver en frontman van Thunderin' Hearts (1992-1997). Daarna speelt hij samen met singer-songwriter Niels Duffhuës in Enos (1998-2001). In de periode na Enos werkt Born de sterkste liedjes uit die hij door de jaren heen heeft verzameld op cassettes. Samen met een groep gerenommeerde sessiemuzikanten en producer Gordon Groothedde neemt hij in 2005 zijn debuutalbum At The End Of The Day op. Tijdens de tournee van Simple Minds in 2006 in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg verzorgt Born meerdere keren het voorprogramma. Born is een neef van de Belgische muzikant Daan Stuyven (Dead Man Ray, Daan). De single It Hurts (maart 2007) bevat een gastbijdrage van de Amerikaanse zangeres Beth Hart. In augustus 2007 gaat Studies in première, een muzikale project met composities van Born en arrangementen door bassist Eric van der Westen.

Discografie Born

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Born

Audio/Video Born

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer