Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRICQUEBEC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bricquebec

Periode

1986 - heden

Genre

dialectpop, Friestalig, Nederlandstalig, rock

Bricquebec

Friestalige rockgroep uit Bakkeveen, vernoemd naar een stadje in Normandië.
Volledige biografie...

Bezetting

Else van der Greft   gitaar, zang
Marius Bamberger   basgitaar
Gilbert Terpstra   drums
Gert Scheffer   gitaar, zang
Jan Roorda   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Errit de Vries   basgitaar
Bert van Manen   achtergrondzang, gitaar
Jaap Louwes   mondharp, zang
Johan Boxem   achtergrondzang, drums
Simon Voogd   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1989   Kobus Gaat Naar Appelscha

Biografie Bricquebec

Friestalige rockgroep uit Bakkeveen, vernoemd naar een stadje in Normandië.

1986 - 1994

Bricquebec uit Bakkeveen start als stevige bluesrockformatie met in de bezetting onder meer bassist Marius Bamberger en zanger Jaap Louwes. De band groeit uit tot een van de bekendere Friestalige groepen die met grote regelmaat te zien is op Friese podia. Op het tweede album Lit Us Mar Rinne uit 1992 bestaat de bezetting naast Bamberger en Louwes uit gitarist Bowe van der Wal, drummer Johan Boxem en gitarist Bert van Manen. De plaat wordt geproduceerd door Joop Veenstra (New Deal) en Ton Klein (Telephone).

New Deal

1995 - 2007

Vanaf 1995 neemt Else van der Greft (ex-Fish Wish) de leadvocalen voor haar rekening. Met haar wordt het album Salang Lyn opgenomen en wint de band in 1997 NCRV's Popslag. In 1998 geeft Bricquebec een exclusief optreden in het stadje in Normandië waar de band naar vernoemd is. Het vierde, in 2002 in eigen beheer uitgebrachte album Hjoed wordt geproduceerd door Sytse Broersma van De Kast. De cd wordt niet alleen door regionale zenders als Radio Noord en Radio Drenthe opgepikt, maar ook door landelijke radiozenders. In dezelfde periode worden de Friezen genomineerd voor de Bernlef cultuurprijs. Het repertoire ontwikkelt zich tot melodieuze rock die zowel versterkt als akoestisch wordt uitgevoerd. In februari 2006 voegt drummer Gilbert Terpstra (o.a. ex-Kobus Gaat Naar Appelscha en ook William Seen's Transport Music) zich bij de groep. In september 2006 starten de opnames voor een album dat half november 2007 het levenslicht ziet. De cd is geproduceerd door de bandleden Else van der Greft, Gert Scheffer en Jan Roorda. De mixage is in handen van Robert Wardenier van AudioCreator te Creil. Op het album Nachtrave heeft groep het bluesrockverleden definitief van zich afgeschud. De groep repeteert in 2007 nog steeds in Bakkeveen, maar woont verspreid over Friesland.

De Kast Kobus Gaat Naar Appelscha

Discografie Bricquebec

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bricquebec

Audio/Video Bricquebec

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer