Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BULLFROG BLUES MACHINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bullfrog Blues Machine

Periode

1994 - 2007

Genre

blues, bluesrock

Online

Officiële website

Bullfrog Blues Machine

Bullfrog Blues Machine is een bluesrockformatie met gevarieerd, stevig en swingend uitgevoerd eigen repertoire dat sterk geworteld is in de Texas bluestraditie.
Volledige biografie...

Bezetting

Frans Mathijssen   toetsinstrumenten
Hans Klerken   gitaar, zang
Chris Janssen   basgitaar, dobro
Bren Geerlings   drums

Overige muzikanten

Evert Veenhuis   drums
Harry Steverink   drums
Mark Spronk   toetsinstrumenten
Johan Van 't Leven   basgitaar

Biografie Bullfrog Blues Machine

Bullfrog Blues Machine is een bluesrockformatie met gevarieerd, stevig en swingend uitgevoerd eigen repertoire dat sterk geworteld is in de Texas bluestraditie.

1994 - 2001

Als goede vriend en mondharmonicaspeler/zanger Hans Hovens voor wolvenonderzoek naar Mongolië vertrekt gaat de blues- en soulband van gitarist Hans 'Johnny' Klerken uit elkaar. Klerken richt Bullfrog Blues Machine op samen met drummer Evert Veenhuis, toetsenist Mark Spronk en bassist Johan van 't Leven. De band is vernoemd naar een nummer van Rory Gallagher en op het repertoire staan onder meer covers van Gallagher, Sonny Boy Williamson en Muddy Waters. Klerken schrijft meer en meer eigen bluesrepertoire. Tijdens de uitvoering speelt improvisatie een belangrijke rol. De band groeit gestaag uit tot een van de bekendere namen in het Nederlandse en Belgische bluescircuit.

2002 - 2006

Bullfrog Blues Machine Enkele hoogtepunten uit het grote aantal concerten van Bullfrog Blues Machine zijn optredens met de Amerikaanse band Canned Heat (Patersdreef happening 2002), de Australiër Dave Hole (Bugaboos Bluesfestival 2003 en Blues By The Sea 2004), Doug Jay & The Blue Jays (Luxemburg, 2005) en John Mayall & Bluesbreakers (Zoetermeer, 2004). Shows van de groep zijn te zien tijdens onder meer het Kwadendamme Bluesfestival, Drijf In Bluesfestival Giethoorn, More Fine Music Festival Zottegem, Texel Bluesfestival (zowel in 2003 als in 2004), Duvelse Bluesfestival te Schiller/Aalten en het grootste Nederlandse indoor festival Blues 2004 te Leerdam. Na een album in eigen beheer verschijnt het tweede, hedendaags klinkende album Blue Tattoo in 2003 bij Munich. De Gelderlander omschrijft de cd als een 'ongelikt huiskamerbluesalbum met een gloed van jazz en soul'. De plaat bevat onder meer bijdragen van het blazerstrio The Hectic Horns. Vanaf 2005 bestaat de bezetting naast Hans Klerken uit drummer Bren 'Fast Hammer' Geerlings, bassist Chris 'Bourbon Chris' Janssen en toetsenist Frans 'Fat Fingers' Mathijssen. Aan de cd Cross That Line (2005) wordt meegewerkt door Willem van der Schoof (Eelco Gelling Band) op Hammond, Richard Koster (Cuban Heels) op bluesharp en zangeres Dede Priest uit Texas. Op de door de muziekpers positief ontvangen plaat is naast blues ook ruimte voor swamprock, jazz en funk.

Eelco Gelling Band

2007

In mei maken Hans Klerken en Chris Janssen bekend een punt te zetten achter Bullfrog Blues Machine. Janssen richt zich op het bluesproject Sweet Bourbon en Klerken op zijn nieuwe band Johnny Clark & The Outlaws.

Discografie Bullfrog Blues Machine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bullfrog Blues Machine

Audio/Video Bullfrog Blues Machine

Video Bullfrog Blues Machine

Sweet Bourbon (2016): Thi...
Sweet Bourbon (2016): This Year's Destination
Sweet Bourbon: Second Wal...
Sweet Bourbon: Second Wall Street (2016)
Sweet Bourbon: Cool Down ...
Sweet Bourbon: Cool Down (2016)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sweet Bourbon: Second Wall Street (2016)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer