Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUNKER SEXTET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - 1980

Genre

impro

Bunker Sextet

Het Bunker Sextet is vernoemd naar de Rotterdamse jazzclub. Het repertoire wordt grotendeels geschreven door bassist Ed de Vos (Trio Manus). Tijdens optredens spelen collectieve improvisaties en instant composing een belangrijke rol. Trombonist Wolter Wierbos en toetsenist Harry de Wit kennen elkaar onder meer van de klank- en bewegingsgroep Mezzing.
Volledige biografie...

Bezetting

Richard Anijs   hoorn
Mariëtte Rouppe van der Voort   fluit, saxofoon
Ed de Vos   componist, contrabas
Rob Peters   drums
Ab Baars   klarinet, saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Wolter Wierbos   trombone
Harry de Wit   klarinet, piano

Genoemd in de biografie van

1976   Ab Baars
1976   Harry de Wit
1978   Rob Peters
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bunker Sextet

Het Bunker Sextet is vernoemd naar de Rotterdamse jazzclub. Het repertoire wordt grotendeels geschreven door bassist Ed de Vos (Trio Manus). Tijdens optredens spelen collectieve improvisaties en instant composing een belangrijke rol. Trombonist Wolter Wierbos en toetsenist Harry de Wit kennen elkaar onder meer van de klank- en bewegingsgroep Mezzing. Blazers Ab Baars en Mariëtte Rouppe van der Voort speelden samen in onder meer in Orkest de Volharding. Bij optredens van het wisselende gezelschap doet Richard Anijs mee op hoorn, een in de jazz niet al te gebruikelijk instrument. Het optreden van het Bunker Sextet in De Kroeg in Amsterdam begin 1979 wordt enthousiast beschreven in Jazz Nu #6 waarbij vooral de viermansblazerssectie wordt geprezen. 'Nog nooit hoorde ik ze zo homogeen en met zo'n zelfvertrouwen opereren'. In het najaar van 1979 treedt het sextet op in het Bimhuis.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bunker Sextet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer