Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUSTER SMILES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Buster Smiles in 1984

Periode

1982 - 1986

Genre

rock

Buster Smiles

Nijmeegse rockformatie en voorloper van The Chain Men die in 1984 de finale van de Grote Prijs Van Nederland weet te halen. Buster Smiles is opgericht door zanger/bassist Ted de Best en gitarist Ger Hoeijmakers. Het repertoire van de band wordt geschreven door De Best (tekst en muziek) en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud de Grood   toetsinstrumenten
Ger Hoeymakers   gitaar
Toon Schambergen   gitaar, zang
Frans Tullemans   drums
Ted de Best   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1986   Frank Boeijen

Biografie Buster Smiles

Nijmeegse rockformatie en voorloper van The Chain Men die in 1984 de finale van de Grote Prijs Van Nederland weet te halen. Buster Smiles is opgericht door zanger/bassist Ted de Best en gitarist Ger Hoeijmakers. Het repertoire van de band wordt geschreven door De Best (tekst en muziek) en toetsenist Ruud de Grood (muziek). In 1984 verschijnt de LP Modern Times op 21 Records, een sublabel van CNR. De plaat is opgenomen en gemixt door geluidstechnicus Robin Freeman. Van Modern Times worden drie singles getrokken: Slowing Down Time (1983), Wish I Could Get You Out Of My Head en Walk On The Water (1984). Wanneer in 1986 Ger Hoeijmakers naar de Frank Boeijen Groep vertrekt, wordt de groep ontbonden. De Best en De Grood gaan door als componistenduo en vormen in 1987 The Chain Men.

Discografie Buster Smiles

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Buster Smiles

Audio/Video Buster Smiles

Video Buster Smiles

Buster Smiles - Walk on t...
Buster Smiles - Walk on the water
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Buster Smiles - Walk on the water

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer