Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUTTERFLIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1956 - 1963

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Butterflies

Nederlandse variant op de Everly Brothers, die zes jaar lang redelijk veel succes heeft.
Volledige biografie...

Bezetting

Luc Van Colmjon   zang
Godert Van Colmjon   zang

Genoemd in de biografie van

1958   Shirley
1959   Sylvain Poons

Biografie Butterflies

Nederlandse variant op de Everly Brothers, die zes jaar lang redelijk veel succes heeft.

1956

De Amersfoortse broertjes Luc en Godert van Colmjon scoren een hit met het nummer Dixieland. De broertjes zijn dan respectievelijk zeventien en dertien jaar jong. De 78-toerenplaat blijft vijf maanden in de (later gereconstrueerde) hitlijsten staan. Tijdens optredens staat Godert op een kistje, zodat hij door dezelfde microfoon als zijn broer kan zingen. Ze worden op plaat begeleid door het Orkest Pierre Wijnobel. De kerst-solosingle van Godert doet het matig.

1957

Er verschijnen een single en een EP. Beiden doen niet veel.

1958

De single Willem Wordt Wakker verschijnt. Het is een vertaling van de Everly Brothers-hit Wake Up Little Suzy. De Nederlandse versie is een grote hit en blijft drie maanden in de hitlijsten hangen. De nummers Bobby Heeft Een Hobby en Babydoll kunnen dat succes niet evenaren. Ook Maar Ondanks Dat, een duet van Godert met de zangeres Shirley, doet het beduidend minder.

1960

Als de kleine Godert op de knie van de oude Jan Lemaire gaat zitten voor hun uitvoering van Willy van Hemerts Zuiderzeeballade is iedereen vertederd. Ook de single met zijn broertje, Van Een Twee Drie, doet het goed.

Willy van Hemert

1961

De single Birgitte Bardot verschijnt. Het nummer is een groot succes. Na vier maanden verdwijnt het schijfje pas uit de hitlijsten. Daarna is het echter zo goed als gedaan met de carrière van de jongens. De jongens raken uit de gratie en de twee volgende singles floppen.

1962

Zeven Dagen Zwaar komt uit en doet ook niets.

1968

Godert probeert het nog een keer solo. Ditmaal in het Engels. Het slaat niet aan bij het publiek.

1982

De Zuiderzeeballade wordt, zonder succes, opnieuw uitgebracht

Discografie Butterflies

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Butterflies

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer