Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CANDY KIDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: De Candy Kids bij de Rudy Carrell Show in 1961

Periode

1961 - 1964

Genre

Indo-rock, pop, rock'n'roll

Pseudoniemen

The Berghahn Brothers

Candy Kids

De Candy Kids zijn een Indisch jongensduo uit Amsterdam bestaande uit de broertjes Reggy en Raymond Berghahn. Hoogtepunt uit hun korte carrière is het voorprogramma verzorgen bij het optreden van The Beatles in 1964 te Blokker.
Volledige biografie...

Bezetting

Raymond Berghahn   gitaar, zang
Reggie Berghahn   zang

Biografie Candy Kids

De Candy Kids zijn een Indisch jongensduo uit Amsterdam bestaande uit de broertjes Reggy en Raymond Berghahn. Hoogtepunt uit hun korte carrière is het voorprogramma verzorgen bij het optreden van The Beatles in 1964 te Blokker.

1959 - 1960

De Broertjes Raymond en Reggie Berghahn groeien op in Amsterdam-West (Slotervaart). Op jonge leeftijd beginnen zij samen te spelen met The Everly Brothers als grote voorbeeld. Ze treden op als The Berghahn Brothers bij Indische feesten en worden aangespoord om mee te doen aan talentenjachten.

1961

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: De Candy Kids bij de Rudy Carrell Show in 1961 Producer Jack Bulterman ontdekt het duo en gaat hen produceren. De broertjes, 12 jaar oud, worden omgedoopt tot The Candy Kids. Hun eerste single Kili Watch komt uit bij platenlabel Fontana. Ze gaan optreden met een repertoire dat voornamelijk bestaat uit (tiener)hits van die tijd.

Jack Bulterman

1962 - 1963

Het jonge duo wordt door hun platenmaatschappij in Duitsland gelanceerd. Hey Annabella - Susann' !, een Duitstalige cover van I'm Gonna Knock On Your Door, is redelijk succesvol. Ze treden op in de show van cabaretier Dorus en bij De Rudi Carrell Show.

Rudi Carrell

1964

De broertjes zijn één van de voorprogramma's bij het optreden van The Beatles in Blokker. Na afloop van het optreden van The Beatles ziet Raymond de gitaarriem van George Harrison liggen en neemt hem mee als trofee. De interesse van de platenmaatschappij in de broertjes neemt af. Reggy krijgt de baard in de keel waardoor het afgelopen is met het kinderlijke geluid van The Candy Kids.

1967 - 1969

Reggy en Raymond spelen nog een tijdje bij de indorock-band The Little Stranger Boys uit Deventer. Uiteindelijk houden de broers op met spelen en gaan zij beide de financiële dienstverlening in.

2012

Het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger houdt een groot Indisch muziekfeest ter ere van Hotel Slotenia. Reggy en Raymond Berghahn zij hun muzikale carrière daar gestart en worden gevraagd om voor de gelegenheid eenmalig op te treden. Het blijkt dat de broers al jaren gebrouilleerd zijn. Raymond treedt in zijn eentje op als The Candy Kids.

Discografie Candy Kids

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Candy Kids

Audio/Video Candy Kids

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer