Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHRIST IN CONCRETE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1988

Genre

new wave

Christ In Concrete

Het trio Christ In Concrete uit Drachten wint in 1986 de Kleine Prijs van Sneek. Zanger/gitarist Jan Kuipers alias Johnny Who en drummer Peter Pot kennen elkaar van de groep Puzl uit Surhuisterveen waar ze rond 1980 in spelen, gevolgd door de band Hall Of Lights. Na de komst van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Kuipers   gitaar, zang
Peter Pot   achtergrondzang, drums
Hille Kaper   basgitaar

Overige muzikanten

Reinder Kerkhof   gitaar
Pyter Kuipers   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1993   The Serenes

Biografie Christ In Concrete

Het trio Christ In Concrete uit Drachten wint in 1986 de Kleine Prijs van Sneek. Zanger/gitarist Jan Kuipers alias Johnny Who en drummer Peter Pot kennen elkaar van de groep Puzl uit Surhuisterveen waar ze rond 1980 in spelen, gevolgd door de band Hall Of Lights. Na de komst van bassist Hille Kaper wordt de groepsnaam gewijzigd in Christ In Concrete, vernoemd naar de roman van de Italiaanse schrijver Pietro di Donato uit 1939. De melodieuze postpunk van de groep is te vergelijken met de Britse band The Jesus and Mary Chain en het Amerikaanse trio Hüsker Dü. Door het winnen van Kleine Prijs van Sneek staat Christ In Concrete in augustus 1986 op het festival Sneekwave. Het debuutalbum Future Men (1987) wordt met producers Joop van der Linden (Jammah Tammah) en Lammert Voos (Umberto di Bosso é Compadres) opgenomen in de studio van The Visitor en komt uit op het label Sound & Vision van Wobbe van Seijen. Het tweede en laatste album is de liveplaat The Raven (1987), opgenomen in 't Bolwerk, Sneek op 5 november 1987 met gastbijdragen van Peter Sijbenga op piano en basgitaar. Op die plaat zijn ook gitarist Reinder Kerkhof (Kobus Gaat Naar Appelscha) en bassist Pyter Kuipers (The Serenes) te horen.

Discografie Christ In Concrete

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Christ In Concrete

Audio/Video Christ In Concrete

Video Christ In Concrete

Christ In Concrete - Neve...
Christ In Concrete - Never Fall.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Christ In Concrete - Never Fall.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer