Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CILICE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cilice in 2010

Periode

2006 - heden

Genre

metal, progressieve rock

Online

Officiële website

Cilice

Cilice is een metalband met leden uit Smogus, Orphanage and Neuk. De muziek is beïnvloed door onder anderen Meshuggah, Dillinger Escape Plan en Mike Patton. In september 2006 start de groep met opnamen van het debuutalbum. Cilice doet in 2008 uitgebreide Europese tournees en staat onder meer op het Mayday ...
Volledige biografie...

Bezetting

Philipp Moser   drums
Theo Holsheimer   gitaar
Remko van der Spek   gitaar
Bryan Ramage   zang

Overige muzikanten

Daniël de Jongh   zang

Genoemd in de biografie van

2006   Orphanage
2006   Smogus
2010   Textures

Biografie Cilice

Cilice is een metalband met leden uit Smogus, Orphanage and Neuk. De muziek is beïnvloed door onder anderen Meshuggah, Dillinger Escape Plan en Mike Patton. In september 2006 start de groep met opnamen van het debuutalbum. Cilice doet in 2008 uitgebreide Europese tournees en staat onder meer op het Mayday Rock Festival in Polen (september 2008). Na het uitkomen van Deranged Headtrip (februari 2009) volgt een grote reeks optredens in Nederland en Europa, gevolgd door tournees door Slowakije (september), Rusland, Estland, Letland en Litouwen (oktober). In maart 2010 wordt bekend dat zanger Daniël de Jongh de nieuwe frontman wordt van Textures. Zijn vervanger is Bryan Ramage. Op 8 juli 2011 staat Cilice op Fonofest, het grootste zomerfestival van Letland.

Discografie Cilice

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cilice

Audio/Video Cilice

Video Cilice

CiLiCe_God-Of-Lies_Videoc...
CiLiCe_God-Of-Lies_Videoclip_Promo-CD_2008.mov
CILICE - Left & Right Hem...
CILICE - Left & Right Hemisphere (Ramage vox)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
CiLiCe_God-Of-Lies_Videoclip_Promo-CD_2008.mov

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer