Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COITUS INT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Coïtus Int in 1979

Periode

1978 - 1992

Genre

new wave, punk

Coïtus Int

Obscuur Utrechts gezelschap dat in eigen beheer platen uitbrengt en onder de noemer punkdoem te plaatsen valt. Groepsleden verkiezen anonimiteit boven eeuwige roem en zeggen zelf een ontzettende hekel te hebben aan optredens. De band ziet als hoogtepunt de lovende recensie van het album Sex For The Wealthy (1985) in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Uffing   gitaar
Jos de Groot   zang
Heino L'Ortye   basgitaar
Rob van Asperen   drums

Overige muzikanten

Max Van Velzen   drums
Marius Jacobs   drums

Genoemd in de biografie van

1985   Hedda Gabler

Biografie Coïtus Int

Obscuur Utrechts gezelschap dat in eigen beheer platen uitbrengt en onder de noemer punkdoem te plaatsen valt. Groepsleden verkiezen anonimiteit boven eeuwige roem en zeggen zelf een ontzettende hekel te hebben aan optredens. De band ziet als hoogtepunt de lovende recensie van het album Sex For The Wealthy (1985) in het Amerikaanse muziekblad Spin. Gitarist Marcel Uffing is tevens als zanger actief in de alternatieve gitaarband Hedda Gabler. Rob van Asperen (overleden in 2005) is drummer in de periode 1978-1985. Zijn opvolgers zijn Marius Jacobs (in de periode 1986-1989) en Max van Velzen (1989-1991). Hoe internationaal de reputatie van de band is, blijkt als het eerste album uit 1981 dertig jaar na de originele uitgave op cd wordt heruitgebracht door het Franse label Infrastition Records, aangevuld met restopnames en de debuutsingle Dead Excitement EP. In 2011 brengt het New Yorkse vinyllabel Bunkerpop Records de Dead Excitement EP opnieuw uit op 7", inclusief originele artwork.

Discografie Coïtus Int

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Coïtus Int

Audio/Video Coïtus Int

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer