Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COOL GENIUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cool Genius

Periode

2005 - heden

Genre

pop, rock

Online

Officiƫle website
Hyves

Cool Genius

De Zwolse band Cool Genius komt voort uit Soundsurfer (2001-2005). Zanger/gitarist Erik Neimeijer en drummer Bauke Bakker vormen samen met contrabassist Sebastiaan van Olst een trio dat meerstemmige popliedjes speelt waarin onder meer country, jazz en funk wordt verwerkt. De band tekent een platencontract bij het nieuwe label Goomah Music ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bauke Bakker   drums, zang
Sebastiaan van Olst   basgitaar, contrabas, gitaar, zang
Erik Neimeijer   basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Soundsurfer

Biografie Cool Genius

De Zwolse band Cool Genius komt voort uit Soundsurfer (2001-2005). Zanger/gitarist Erik Neimeijer en drummer Bauke Bakker vormen samen met contrabassist Sebastiaan van Olst een trio dat meerstemmige popliedjes speelt waarin onder meer country, jazz en funk wordt verwerkt. De band tekent een platencontract bij het nieuwe label Goomah Music waar in oktober 2007 het debuutalbum Maybe You Should Do That Too op verschijnt. Eind september 2010 wordt het tweede album When The Day Is Done uitgebracht door Goomah Music in samenwerking met Excelsior Recordings. Na de soms absurdistische en humoristische aanpak op het debuut, kiest het trio op de tweede cd voor meer tastbare onderwerpen als haat en liefde, frustratie, seks en de menselijke psyche.

Discografie Cool Genius

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cool Genius

Audio/Video Cool Genius

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer