Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COPPERFIELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1977

Genre

pop, rock'n'roll

Pseudoniemen

David Copperfield Style, Oregon, Thin Horse

Copperfield

Copperfield wordt in 1967 onder de naam David Copperfield Style in Lochem opgericht door zanger/gitarist Albert 'Ap' Daalmeijer en zanger/bassist Fred Rootveld. De band is een van de acts op de eerste editie van het popfestival Lochem. De single I'm Climbing A Mountain wordt in Amerika uitgebracht door Elektra. De ...
Volledige biografie...

Bezetting

Albert Daalmeijer   componist, gitaar, zang
Jannie Maatman   tamboerijn, toetsinstrumenten, zang
Theo Van Den Berg   gitaar
Jan Snikkers   drums, percussie
Fred Rootveld   basgitaar, componist, toetsinstrumenten, vibrafoon, zang

Overige muzikanten

Jan Mombarg   gitaar
Peter J. Lankamp   orgel
Adri Morsink   drums
Joop Klein Goldewijk   gitaar, piano
Karel Cornegoor   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Copperfield

Copperfield wordt in 1967 onder de naam David Copperfield Style in Lochem opgericht door zanger/gitarist Albert 'Ap' Daalmeijer en zanger/bassist Fred Rootveld. De band is een van de acts op de eerste editie van het popfestival Lochem. De single I'm Climbing A Mountain wordt in Amerika uitgebracht door Elektra. De groep verandert niet alleen vaak van bezetting, maar ook met grote regelmaat van naam: o.a. David Copperfield, Oregon, Thin Horse en kortweg Copperfield. Na een contract bij Johnny Hoes komt de band terecht bij respectievelijk de labels BASF en Ivory Tower. In de eerste helft van de jaren zeventig bestaat de groep naast Daalmeijer en Rootveld uit Jannie Maatman (toetsen, achtergrondzang, ook solo actief als Sally Anderson), Theo van den Berg (gitaar) en Jan Snikkers (drums, percussie). Na de commerciële popplaat No Song, No Supper (1973) laat de band zich op het in Hamburg opgenomen derde album Holidays (1975) inspireren door Buddy Holly. Jannie Maatman brengt ook solo een single uit onder de naam Sally Andersson. Na het einde van Copperfield in 1977 brengt Fred Rootveld solo platen uit en is Ap Daalmeijer meer dan twintig jaar actief in de bluesgroep Ides Of May.

Discografie Copperfield

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Copperfield

Audio/Video Copperfield

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer