Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COURAGE (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

reli-pop

Courage (1)

Oudste, nog steeds live optredende gospelband in Nederland. Voorziet Nederlandstalige evangelische teksten van een bluesbegeleiding.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Bronsveld   gitaar, zang
Paul Anderson   drums
Hans Bronsveld   gitaar, zang
Frits van Keeken   basgitaar

Overige muzikanten

Frans van Loon   basgitaar
Arie de Pauw   drums

Biografie Courage (1)

Oudste, nog steeds live optredende gospelband in Nederland. Voorziet Nederlandstalige evangelische teksten van een bluesbegeleiding.

1977

Courage wordt opgericht door de gebroeders Bronsveld. Het eerste wapenfeit is de debuutelpee Houdt Moed. De plaat gaat vrijwel onopgemerkt ten onder.

1981

Een nummer op de groepenverzamelaar Bound van de Stichting Eternal Rock brengt de eerste erkenning voor Courage op gang. De groep wordt in het hoekje new gospel wave gedrukt en wint, onder meer door veel optredens in het koffiebarcircuit, flink aan belangstelling. De debuutelpee blijft echter onverkoopbaar.

1984

De tweede elpee Er is Nog Tijd verschijnt. Hoewel Courage er dankzij de live-ervaring redelijk in slaagt de wervende teksten geloofwaardiger te doen klinken, trekt de plaat weinig belangstelling.

1989

De cd Courage In Tien Jaar Tijd biedt een terugblik op de eerste jaren van de groep. Het album gaat betrekkelijk geruisloos ten onder.

1990

De groep maakt een doorstart met het album Een Nieuw Begin, dat inderdaad meer aandacht weet te genereren.

1994

De cd Vuur En Vlam verschijnt bij GMI Record, de grootste gospel-platenmaatschappij van ons land. Hierop valt het geluid van Courage in volle omvang te genieten: gedragen melodieën verpakt in up-tempo bluesrock-songs over God’s zegeningen.

1998

Rond het 20-jarig bestaan van Courage is er een jubileum-CD uitgebracht met oudere opnames, die eerder op cassette of vinyl verschenen en niet meer verkrijgbaar waren. De geluidsdrager krijgt als titel Waar Blijft De Tijd?

1999

Courage, na verschillende bezettingswijzigingen inmiddels steeds meer klinkend als een gitaarband, treedt nog steeds op en werkt aan nieuw materiaal. Vanwege het harder wordende geluid speelt de band regelmatig akoestisch, zodat men tijdens kerkdiensten kan blijven spelen.

Discografie Courage (1)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Courage (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer