Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COWBOY BILLIE BOEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Cowboy Billie Boem

De Brabanders Bart Pullens en Ad Grooten (Pater Moeskroen) starten in 1996 met kinderliedjes onder de naam Cowboy Billie Boem. Ze schrijven eigen materiaal en steken traditionele liedjes in een nieuw jasje. Pullens voert de liedjes live uit met Marcel Sophie (ook uit Pater Moeskroen) in een westerndecor tijdens een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Sophie   drums, percussie, zang
Bart Pullens   banjo, gitaar, zang
Ad Grooten   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1996   Pater Moeskroen

Biografie Cowboy Billie Boem

De Brabanders Bart Pullens en Ad Grooten (Pater Moeskroen) starten in 1996 met kinderliedjes onder de naam Cowboy Billie Boem. Ze schrijven eigen materiaal en steken traditionele liedjes in een nieuw jasje. Pullens voert de liedjes live uit met Marcel Sophie (ook uit Pater Moeskroen) in een westerndecor tijdens een interactieve voorstelling voor kinderen. Het duo is regelmatig op televisie te zien o.a. drie seizoenen bij de Teletubbies. Cowboy Billie Boem treedt op in scholen, theaters, op bedrijfsfeesten, tijdens Sinterklaasintochten en op festivals waaronder Bevrijdingspop Haarlem, De Boulevard in Den Bosch en het Theaterfestival Almere.

Discografie Cowboy Billie Boem

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cowboy Billie Boem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer