Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CREEPMIME

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1996

Genre

deathmetal

Creepmime

Metalband uit Leiden en omgeving. Het viertal krijgt met twee albums veel navolging in de deathmetal-scene. Na een korte carrière die gekenmerkt wordt door bezettingswisselingen, sterft de formatie in 1996 een onverwacht vroege dood.
Volledige biografie...

Bezetting

Aad Giezen   gitaar
Frank Brama   drums
Andy Judd   gitaar
Joost van der Graaf   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Jaco Voorzaat   gitaar
Marja Koelewijn   basgitaar
Rogier Hakkaart   gitaar, zang
Mark Hope   basgitaar
Gerrit Koekebakker   drums

Genoemd in de biografie van

1995   Xenomorph
1996   Sinister
1996   Threnody
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Creepmime

Metalband uit Leiden en omgeving. Het viertal krijgt met twee albums veel navolging in de deathmetal-scene. Na een korte carrière die gekenmerkt wordt door bezettingswisselingen, sterft de formatie in 1996 een onverwacht vroege dood.

1991

Gedurende de zomer wordt het uit Leiden en Rijnsburg afkomstige death/doom-gezelschap Creepmime opgericht. In september krijgt de band een stabiele line-up: Rogier Hakkaart (zang/gitaar), Andy Judd (gitaar), Marja Koelewijn (bas) en Gerrit Koekebakker (drums).

1992

In februari neemt Creepmime de eerste en enige demo op. De tape draagt de titel Anthems For A Doomed Youth en bevat vijf nummers in een doom-achtige stijl. In september tekent de groep een contract met Mascot Records, waarna Koelewijn en Koekebakker Creepmime verlaten.

1993

De eerste helft van het jaar wordt gekenmerkt door het inwerken van een nieuwe ritmesectie, bestaande uit Mark Hope (bas) en Frank Brama (drums). In augustus neemt Creepmime het debuutalbum Shadows op, waarop meer deathmetal-invloeden zijn verwerkt. Een optreden in het voorprogramma van het Amerikaanse Death in oktober betekent een hoogtepunt voor de band. Eind dat jaar doet Creepmime een korte Nederlandse tour als supportact van het eveneens uit de Verenigde Staten afkomstige Cynic.

1994

Een grote Europese tournee blijft vooralsnog uit. Tegen het einde van 1994 vertrekt Hope uit Creepmime en wordt vervangen door Joost van der Graaf. Kort daarop houdt ook Hakkaart het voor gezien, waarna Van der Graaf naast de basgitaar ook de zang voor zijn rekening neemt. De tweede gitaarpartijen worden tijdelijk waargenomen door Rhadamantys-gitarist Jaco Voorzaat.

Rhadamantys

1995

Half januari voegt Aad Giezen (gitaar) zich bij de band en is de groep weer compleet. In juli en augustus bevindt Creepmime zich in de studio om de tweede cd Chiaroscuro op te nemen. De productie verzorgt de band, na een mislukte poging met een producer, zelf. Chiaroscuro kenmerkt zich door een verschuiving naar een meer gangbaar en melodieus metalgeluid.

1996

Het jaar begint met een Europese tour met de Schiedamse deathmetalformatie Sinister. De bands zijn drie weken op pad en doorkruisen Europa van België tot Tsjechië. In maart en april speelt Creepmime het Nederlandse clubcircuit plat tijdens de Generation X-treme tour met Threnody en Ministry Of Terror. Na het vertrek van Andy Judd valt Creepmime in de loop van 1996 uit elkaar.

Ministry Of Terror Sinister Threnody

1997

Giezen, Van der Graaf en Brama pakken de draad weer op. De band werkt aan nieuw materiaal en bereidt nieuwe opnamen voor.

1998

Een knieblessure van drummer Frank Brama gooit roet in de plannen van de Creepmime-leden. De band overleeft deze tegenslag niet en wordt definitief opgeheven.

2001 - 2005

Gerrit Koekebakker richt de groep Caitlin op. De melancholische muziek op de demo's Broken Home Souvenirs (2002) en Eyes Go Blind (2005) is onder meer geïnspireerd door The Godmachine.

Caitlin

2009

Bassist Joost van der Graaf neemt met zijn death- en thrashmetalband I Chaos een eerste EP op.

I Chaos

Discografie Creepmime

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Creepmime

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer