Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CRUSTACEAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Crustacean in 2011

Periode

1994 - heden

Genre

thrashmetal

Online

Officiƫle website

Crustacean

Crustacean uit Tilburg komt voort uit Crystal Lake, een band die in 1989 is opgericht door drummer Joris van Iersel en bassist Norbert Alvarez. Na de demo Rip Off en een plek op de compilatie No Sleep 'Til Burg verschijnt in 1995 een eerste (mini)album op het label Double Noise.
Volledige biografie...

Bezetting

Tom Paulusse   basgitaar, zang
Michel Meeuwissen   gitaar
Jos van den Brand   gitaar
Joris van Iersel   drums

Overige muzikanten

Norbert Alvarez   achtergrondzang, basgitaar
Richard Schouten   gitaar

Biografie Crustacean

Crustacean uit Tilburg komt voort uit Crystal Lake, een band die in 1989 is opgericht door drummer Joris van Iersel en bassist Norbert Alvarez. Na de demo Rip Off en een plek op de compilatie No Sleep 'Til Burg verschijnt in 1995 een eerste (mini)album op het label Double Noise. De thrash metal wordt in eerste instantie vergeleken met Death en At The Gates, maar op het eerste volwaardige album Burden Of Our Suffering (1998) laat Crustacean een geluid horen dat meer in de lijn ligt met Slayer. De bezetting bestaat in deze periode naast Van Iersel en Alvarez uit gitarist Michel Meeuwissen (Acrostichon, Master, Spina Bifida), bassist/zanger Tom Paulusse (Jackstraw) en gitarist Richard Schouten (Acrostichon, Master, Spina Bifida, Disembowled). De cd belandt op de tweede plaats in de top 50 van metalblad Aardschok. Het minialbum Satanized (2000) komt alleen uit via internet, gevolgd door Insaniac (2003) op Coldbloodindustries. Na de promotietournee concentreren de bandleden zich op andere bands zoals Travoltas, Illfame en de Slayer Cover Band. In november 2006 pakken de leden van de Slayer Coverband de draad van Crustacean weer op. De band werkt vier jaar aan nieuw materiaal dat door XTREEM Music in juni 2011 wordt uitgebracht onder de titel Greed Tyranny & Sodomy.

Discografie Crustacean

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Crustacean

Audio/Video Crustacean

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer