Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DD COMPANY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

mascotte

Periode

2001 - heden

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

DD Company

DD Company is de kinderpopgroep van de Katwijkers Didi Dubbeldam en Jan van der Plas. Bij de bijbehorende animaties op campings en vakantieparken leert een hele generatie kinderen dansen op liedjes als Theo Theo, Tsjoe Tsjoe Wa, Klap Klap Stap Stap en Ze Kunnen Zeggen Wat Ze Willen. Bekend in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Didi Dubbeldam   tekstschrijver, zang
Jan van der Plas   componist, gitaar, producer, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Django van der Plas   zang

Genoemd in de biografie van

2000   Les Zazous

Biografie DD Company

DD Company is de kinderpopgroep van de Katwijkers Didi Dubbeldam en Jan van der Plas. Bij de bijbehorende animaties op campings en vakantieparken leert een hele generatie kinderen dansen op liedjes als Theo Theo, Tsjoe Tsjoe Wa, Klap Klap Stap Stap en Ze Kunnen Zeggen Wat Ze Willen. Bekend in Nederland, maar ook in de omringende landen en Zuid-Europa waar de Minidisco-liedjes van DD Company in vertaling verschijnen.

2001

Didi Dubbeldam heeft op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca een groothandel in attributen voor het entertainment in hotels. Op haar verzoek schrijft Jan van der Plas (Les Zazous), die ze kent uit haar geboorteplaats Katwijk aan Zee, een aantal kinderliedjes voor een verzamel-cd onder de titel Minidisco. De muziek is een mengeling van Eurohouse en gitaarpop. De twee worden een stel en gaan in Nederland wonen. In 2001 verschijnt een Nederlandstalige versie van de Minidisco-cd. Van der Plas componeert en produceert, Dubbeldam schrijft de teksten en doet de verkoop. Voor de zang en de begeleiding doen ze een beroep op jonge sessiemuzikanten, vaak afkomstig van de popopleidingen waar Van der Plas als auteur van De Muzikantengids regelmatig gastlessen verzorgt.

Les Zazous

2002

Omdat kinder-cd's in de platenwinkel en in de media weinig aandacht krijgen, kiest DD Company voor een ander verkoopmodel. De liedjes worden gebruikt als onderdeel van het entertainmentprogramma op vakantieparken, campings en in speelparadijzen. Daar worden ook de cd's verkocht. De formule slaat aan: van het album worden tienduizenden exemplaren verkocht. In Katwijk wordt Didi Dubbeldam genomineerd voor ondernemer van het jaar.

2004

Minidisco 2 verschijnt op cd en dvd. Het liedje Tsjoe Tsjoe Wa, een bewerking van een Argentijns volksliedje uit de negentiende eeuw, groeit uit tot een klassieker. Ook de dvd met de dansjes van Minidisco 1 & 2 doet het goed. Ondertussen heeft Lesley van der Aa een hit met het door Dubbeldam en Van der Plas geschreven en geproduceerde Doe Mij Maar Nederland.

2005

Via Willem van Schijndel Music (CNR) verschijnt alsnog een winkelversie van het album Minidisco. De single Theo Theo wordt een hitje.

2006

Met het album In De Maneschijn, met traditionele kinderliedjes in een modern jasje, bereikt DD Company ook de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Ook hiervan verschijnt een dvd.

2007

DD Company verovert de internationale markt met Minidisco cd's in het Duits, Frans, Spaans en Engels.

2008

Mede dankzij de inbreng van de nieuwe co-producer Hans Weekhout (Capricorn) laat

2009

Voor zijn werk als muziekjournalist (o.a. de boeken De Muzikantengids en 50 Jaar Nederpop) wordt Jan van der Plas onderscheiden met de Pop Media Prijs.

2010

De liedjes van DD Company staan steeds vaker op special products, cd's en dvd's uitgebracht door vakantiebedrijven als De Animatie Compagnie (Swingtime Superhits), Roompot (Koos Minidisco), Vacansoleil (Camping Kids) en Iberostar (Smiley Hitz). DD Company voorziet ook Centerparcs, Hoogenboom Vakantieparken en Lego World van nieuwe herkenningstunes.

2011

Minidisco 4 verschijnt, zowel op cd als dvd. Het eigen videokanaal op YouTube, waarop alle dansjes bij de liedjes te zien zijn, trekt veel bezoekers. In het najaar volgt de cd Peuterpraat, een album speciaal ontwikkeld voor taalonderwijs aan peuters, met teksten over het leven van alledag: Boodschappen Doen, Ziek, Op Straat, Samen Spelen, Ik Ben Ik en Waar Is De Poes?

2012

De opvolger van In De Maneschijn is Hieperdepiep Hoera!, opnieuw een plaat met moderne bewerkingen van traditionele kinderliedjes. Hieperdepiep Hoera! verschijnt in 2013 ook op dvd. Vrolijk Kerstfeest bevat Nederlandstalige versies van Amerikaanse kerstklassiekers en kindvriendelijke bewerkingen van Nederlandse kerstliedjes. Alle liedjes op de cd worden gezongen door Annemarie Bröhm, bekend van de hitgroep Leaf en solo onder de naam Anny.

Anny Leaf

Discografie DD Company

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DD Company

Audio/Video DD Company

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer