Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAILY BREAD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Daily Bread

Periode

2007 - 2014

Genre

new wave

Online

Officiële website

Daily Bread

Daily Bread uit Emmeloord debuteert in 2009 met het electropunkalbum Well, You're Not Invited. De tweede cd Iterum (2012) is beïnvloed door new wave en chillwave.
Volledige biografie...

Bezetting

Kimberly van der Velden   zang
Atser Damsma   achtergrondzang, synthesizer
Chris Mulder   achtergrondzang, basgitaar, synthesizer

Overige muzikanten

Stefan Stoer   drums

Biografie Daily Bread

Daily Bread uit Emmeloord debuteert in 2009 met het electropunkalbum Well, You're Not Invited. De tweede cd Iterum (2012) is beïnvloed door new wave en chillwave.

2007 - 2008

Daily Bread begint als een trio bestaand uit Kimberly van der Velden (zang en toetsen), Stefan Stoer (drums) en Chris Mulder (bas). Stoer en Mulder volgen de opleiding Pop en Media van het Friesland College in Leeuwarden. Van der Velden zit nog op de HAVO. De drie leren elkaar kennen in De Klos, het poppodium van Emmeloord. Hun eerste optreden is op 14 februari 2008 tijdens een editie van Lokaal Kabaal in Poppodium Romein, Leeuwarden. De band maakt in de beginperiode electropunk, door de bandleden in de officiële bandbiografie omschreven als 'sexy garage dance'. De band neemt deel aan het Freesonicaproject en wint de Kleine Prijs van Fryslân. Daily Bread kan door naar de Grote Prijs van Nederland, maar slaat de deelname af, omdat de bandleden niet in de door hun gewenste opstelling kunnen optreden. De muzikanten staan namelijk naast elkaar helemaal vooraan op het podium. Bij een optreden van Hospital Bombers ontmoet de band zanger/gitarist Jan Schenk. Hij brengt de bandleden in contact met Excelsior Recordings.

Hospital Bombers

2009 - 2012

In januari 2009 tekent Daily Bread een contract bij Excelsior. De band speelt in dezelfde maand speelt in Groningen zowel op Eurosonic als Noorderslag. Schenk produceert het eerste album. Well, You're Not Invited wordt op 3 oktober 2009 gepresenteerd tijdens een optreden in de kleine zaal van Paradiso. Hoogtepunten in het concertseizoen van 2010 zijn een optreden op Lowlands en in oktober een optreden tijdens het showcasefestival CMJ in New York. In maart 2011 start het trio in Drenthe met Rimer London (Le Le, Comtrom) aan de opnamen van het tweede album. De sessies worden onderbroken voor drie optredens in Noorwegen en een in Denemarken. In april staat Daily Bread ook in een uitverkochte Asteriks in Leeuwarden en reist de band naar Spanje. Het debuutalbum komt uit in het buitenland, onder meer in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Begin 2012 komt Atser Damsma de band versterken op toetsen, in eerste instantie omdat Van der Velden door toedoen van een operatie aan de hand tijdelijk niet zelf kan spelen. Hij wordt al snel vast vierde bandlid. In maart 2012 brengt de band de EP The Present uit in de vorm van een app. In oktober volgt het tweede album Iterum. De titel is Latijn voor 'opnieuw' en de plaat laat een nieuw geluid horen. De electropunk heeft plaatsgemaakt voor invloeden uit new wave en chillwave.

Rimer London

2013

Daily Bread staat voor de derde keer in de carrière op Eurosonic/Noorderslag. In april is de band genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Artiest Alternatief. Daily Bread tourt in mei door Frankrijk en Duitsland en speelt samen met Bombay Show Pig in Zwitserland. Hun muziek wordt gebruikt in twee afleveringen in het nieuwe seizoen van de MTV-serie Awkward. In augustus reist Daily Bread naar Hongarije voor een show op het festival Sziget. De band werkt aan nieuw, dansgericht songmateriaal. Daily Bread tekent bij het Amerikaanse label House Of Fangs en doet in september een optreden op een labelpresentatie in The Box te Londen tijdens de London Fashion Week. Het is een van de laatste optredens met drummer Stefan Stoer. Vanwege zijn vertrek moet de band de tournee samen met Pien Feith afzeggen.

2014

In januari kondigt de band aan te stoppen. Zangeres Kimberly verlaat de band om haar eigen weg te gaan. De andere bandleden willen doorgaan met muziek maken maar de naam Daily Bread niet meer te gaan gebruiken.

Discografie Daily Bread

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Daily Bread

Audio/Video Daily Bread

Video Daily Bread

Daily Bread - The Conflic...
Daily Bread - The Conflict (video)
Daily Bread on Andrew And...
Daily Bread on Andrew Andrew Sound Sound for CMJ 2010
Daily Bread - Loverst
Daily Bread - Loverst
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Daily Bread - Loverst

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer