Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANNY ANGEL AND THE CRESCENTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - 1965

Genre

Indo-rock

Danny Angel And The Crescents

Band uit Amsterdam-West met zanger Danny Angel (Peter Engel, de Nederlandse Cliff Richard) en de in Suriname geboren sologitarist Gerard Tubbergen, de eerste gitarist in Nederland die op een Fender Stratocaster speelt.
Volledige biografie...

Bezetting

Herman Brandon   gitaar
Pim Neijndorff   basgitaar
Gerard Tubbergen   gitaar
Ben Hilbink   drums
Peter Engel   zang

Overige muzikanten

Erik van Eldik   gitaar
Frank Anthonijsz   gitaar
Rene Anthonijsz   gitaar

Genoemd in de biografie van

1967   Plastic People

Biografie Danny Angel And The Crescents

Band uit Amsterdam-West met zanger Danny Angel (Peter Engel, de Nederlandse Cliff Richard) en de in Suriname geboren sologitarist Gerard Tubbergen, de eerste gitarist in Nederland die op een Fender Stratocaster speelt.

1959 - 1965

De eerste optredens onder de naam The Strangers zijn in 1958 bij jongerenvereniging Ons Huis in Amsterdam-West. In de periode 1960-1961 zijn The Strangers de vaste begeleiders van The Berghaan Brothers (later Candy Kids). Eind 1961 wordt de bandnaam gewijzigd in Danny Angel and The Crescents. Naast nummers van Cliff Richard & The Shadows speelt de groep Amerikaanse rocknummers en enkele eigen nummers waaronder de door Tubbergen geschreven Blue Tears en Escape die in 1962 op single verschijnen. Onder de vele optredens zijn shows in Bellevue met Henk Elsink en op uitnodiging van Kees Manders (broer van Tom Manders alias Dorus) in het Rika Jansen Theater op het Rembrandtsplein. Net als vele andere Indo-rockers speelt de band veel in Duitsland. Na het vertrek van Tubbergen vanwege zijn studie spelen Danny Angel And The Crescents nog enkele jaren in een gewijzigde bezetting. De gitarist speelt nog wel mee op de paar studioplaten die worden uitgebracht. Na het uiteenvallen van de band wordt Peter Engel zanger bij Peter and The Blizzards en Plastic People. Tubbergen speelt nog een jaartje gitaar bij de Amsterdamse band The Corvairs.

Dorus Peter And The Blizzards Plastic People

Discografie Danny Angel And The Crescents

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Danny Angel And The Crescents

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer