Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DASH BERLIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dash Berlin in 2010

Periode

2007 - heden

Genre

trance

Online

Officiële website

Dash Berlin

Dash Berlin is een Haags DJ-collectief bestaand uit frontman DJ Jeffrey Sutorius en producers Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn. In 2011 komt Dash Berlin in de Top 10 van de Top 100 DJ Poll van het Britse DJ Magazine.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeffrey Sutorius   draaitafels

Overige muzikanten

Sebastiaan Molijn   producer
Eelke Kalberg   producer

Genoemd in de biografie van

2007   Pronti & Kalmani

Biografie Dash Berlin

Dash Berlin is een Haags DJ-collectief bestaand uit frontman DJ Jeffrey Sutorius en producers Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn. In 2011 komt Dash Berlin in de Top 10 van de Top 100 DJ Poll van het Britse DJ Magazine.

2007

Dash Berlin als collectief start in 2007. Producers Kalberg en Molijn (ook bekend als Pronti & Kalmani) zijn eerder actief geweest met acts als Alice Deejay en de Vengaboys. Ze hebben samengewerkt met DJ Sander Kleinenberg en remixes gemaakt voor o.a. Justin Timberlake, Janet Jackson en Lenny Kravitz. Jeffrey Sutorius werkt in en platenwinkel voordat hij in 2006 als DJ Dash op undergroundfeesten begint te draaien. Naar aanleiding van zijn set op het grote dance-event Love Parade in Berlijn, voegt hij het woord Berlin toe aan zijn artiestennaam. Als collectief bereiken zij direct een groot publiek wanneer Armin van Buuren hen tekent op zijn label Armada. Hun eerste track Till The Sky Falls Down staat op de derde editie van zijn serie mixalbums Universal Religion.

Alice Deejay Armin van Buuren Pronti & Kalmani Sander Kleinenberg Vengaboys

2008

De eerste uitgave op hun eigen label Aropa Records (ondergebracht bij Armada) is de track Man On The Run, met vocalen van het Amerikaanse trio Jaren Cerf, Matthew Cerf en Shawn Mitiska. De single is terug te vinden op het debuutalbum The New Daylight waar ook bijdragen op zijn te horen van de de Nederlandse zangeres Susana Boomhouwer, producer Rowald Steyn, DJ Remy, Solid Sessions en Australische zangeres Emma Hewitt.

2009

Dash Berlin wint een International Dance Music Award in de categorie Best High Energy Track voor hun nummer Waiting met de Australische Emma Hewitt. De luisteraars van het radioprogramma van Armin van Buuren verkiezen het nummer Waiting tot het op één na beste trancenummer van 2009. De bijbehorende videoclip wordt meer dan 9 miljoen keer bekeken op YouTube. Frontman Sutorius toert met Armin van Buuren over de hele wereld.

Armin van Buuren

2010

Dash Berlin in 2010 Begin 2010 vindt in Australië de aftrap plaats van de New Daylight 2010 World Tour. In jaarlijkse Top 100 DJ Poll van het Britse DJMag komt Dash Berlin binnen op plaats 15, de hoogste nieuwe binnenkomer.

2011

Dash Berlin maakt wederom een track met de Australische Emma Hewitt. Het nummer Disarm Yourself scoort hoog bij de tranceliefhebbers. In Australië is Dash Berlin immens populair maar niet alleen daar. In 2011 eindigt Dash Berlin Top 100 DJ Poll van het Britse DJMag op plaats 8.

2012

In 2012 komt het tweede album #musicislife uit. Op het album werken diverse internatonale vocalisten en producers mee. Producers Kalberg en Molijn werken nog steeds mee aan de tracks maar voor het publiek is alleen Jeffrey Sutorius zichtbaar. Als DJ Dash Berlin draait Sutorius op grote dance-events.

2013

Bij de jaarlijke Top100 DJ Poll van het Britse DJMag is Dash Berlin de hekkensluiter van de Top 10. In de top tien staan dat jaar maar liefst zes Nederlandse DJ's.

Discografie Dash Berlin

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dash Berlin

Audio/Video Dash Berlin

Video Dash Berlin

Dash Berlin ft. Christina...
Dash Berlin ft. Christina Novelli - Jar Of Hearts (Official Music Video)
Dash Berlin feat. Emma He...
Dash Berlin feat. Emma Hewitt -  Waiting (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dash Berlin ft. Christina Novelli - Jar Of Hearts (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer