Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID HARTSEMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

11-02-1925 - 14-02-2009

Genre

componist

David Hartsema

Tekstdichter die de tekst schrijft voor 'De Troubadour' waarmee Lenny Kuhr in 1969 het Eurovisie Songfestival wint. Hij schrijft meerdere teksten voor haar, o.a. 'De schavuiten' en 'Geef mij een lied'. Ook levert hij teksten aan Groningse en Friese kleinkunstenaars, onder meer aan Lianne Abeln. Daarnaast draagt hij zijn eigen ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Genoemd in de biografie van

1969   Lenny Kuhr

Biografie David Hartsema

Tekstdichter die de tekst schrijft voor 'De Troubadour' waarmee Lenny Kuhr in 1969 het Eurovisie Songfestival wint. Hij schrijft meerdere teksten voor haar, o.a. 'De schavuiten' en 'Geef mij een lied'. Ook levert hij teksten aan Groningse en Friese kleinkunstenaars, onder meer aan Lianne Abeln. Daarnaast draagt hij zijn eigen gedichten voor en is hij leraar Engels in Heerenveen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video David Hartsema

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer