Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAYBROKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

alternative, rock

Online

Officiële website

Daybroke

De Brabantse rockband Daybroke wordt opgericht door zanger/gitarist Tom Sikkers (Brotherhood Foundation, Wealthy Beggar) geïnspireerd door het project The Original Soundtrack. In zijn eigen studio werkt hij songmateriaal uit dat hij uitvoert samen met bassist Jaap van der Heijden (Rock Nation), gitarist Jesse Klaasse (Woost) en drummer Kasper van der ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tom Sikkers   gitaar, zang
Kasper van der Voort   drums
Jesse Klaasse   achtergrondzang, gitaar
Jaap van der Heijden   achtergrondzang, basgitaar

Genoemd in de biografie van

2008   Wealthy Beggar

Biografie Daybroke

De Brabantse rockband Daybroke wordt opgericht door zanger/gitarist Tom Sikkers (Brotherhood Foundation, Wealthy Beggar) geïnspireerd door het project The Original Soundtrack. In zijn eigen studio werkt hij songmateriaal uit dat hij uitvoert samen met bassist Jaap van der Heijden (Rock Nation), gitarist Jesse Klaasse (Woost) en drummer Kasper van der Voort (The 925's). De muziek van Daybroke is geworteld in de Amerikaanse rocktraditie, met Europese invloeden en wordt vergeleken met bands als Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, Weezer en Muse. Vroeg in de carrière staat de band in het voorprogramma van Eagles Of Death Metal, STEREO en Triggerfinger. In maart 2010 verschijnt het debuutalbum What Nature Started op het eigen label Vulkanize Records. De videoclip bij de eerste single wordt gemaakt door regisseur Tim Smit en bevat een rol voor actrice Maud Dolsma (Flikken, De Storm). De tweede single Sabotage wordt gemixt door Clif Norrell (o.a. Nirvana, No Doubt en Jeff Buckley).

Discografie Daybroke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Daybroke

Video Daybroke

Daybroke - Burn It To The...
Daybroke - Burn It To The Ground (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Daybroke - Burn It To The Ground (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer