Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE IDEALE SCHOONZONEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Ideale Schoonzonen op straat

Periode

1984 - 1998

Genre

amusementsmuziek, coverbands, Nederlandstalig

De Ideale Schoonzonen

Het Haagse trio De Ideale Schoonzonen speelt eigenwijze, soms jazzy bewerkingen van Nederlandstalige hits uit de jaren zestig en zeventig van onder anderen Rob de Nijs, Willeke Alberti, Rudi Carrell en Teddy Scholten. De Ideale Schoonzonen bestaat naar eigen zeggen uit drie boekhouders die via het spelen in een bandje ...
Volledige biografie...

Bezetting

John van Markwijk   gitaar, zang
Frank van den Bos   zang
Peter Bos   drums

Overige muzikanten

Dick Zuilhof   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1993   De Kift
2012   De Kift

Biografie De Ideale Schoonzonen

Het Haagse trio De Ideale Schoonzonen speelt eigenwijze, soms jazzy bewerkingen van Nederlandstalige hits uit de jaren zestig en zeventig van onder anderen Rob de Nijs, Willeke Alberti, Rudi Carrell en Teddy Scholten. De Ideale Schoonzonen bestaat naar eigen zeggen uit drie boekhouders die via het spelen in een bandje verkering proberen te krijgen. Door gebruik van veelal akoestische instrumenten en goedkoop vervoer is een optreden betaalbaar voor stichtingen, verenigingen en buurthuizen die krap bij kas zitten. Lucratieve optredens bij bedrijfsfeesten worden stelselmatig geweigerd. Zanger Frank van den Bos maakt ook enige jaren deel uit van De Kift en levert samen met drummer Peter Bos bijdragen aan Trespassers W. In 1989 neemt Dick Zuilhof de plaats over van gitarist/zanger John van Markwijk (1960-2013) (Ensemble Zwart Wit, Gekruld Haags). De groep treedt zowel op in cafés en jongerencentra als in het theatercircuit en voor radio en televisie. Hoogtepunten in de carrière zijn de zes kerstournees met zes tot acht optredens per avond. De Ideale Schoonzonen komen weer bij elkaar voor een optreden tijdens het eenmalige festival van De Kift op 26 oktober 2013 in Paradiso.

Discografie De Ideale Schoonzonen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Ideale Schoonzonen

Audio/Video De Ideale Schoonzonen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer