Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE NIEUWE BLIJDSCHAP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Nieuwe Blijdschap

Periode

2003 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

De Nieuwe Blijdschap

De Nieuwe Blijdschap is een trio uit Limburg dat bestaat uit akoestische gitaar, djembé en zang. Gitarist Rob Frey was eerder de voorman van Gore en percussionist Geert van Niekerken speelde in o.a. Gin on the Rock. Op het repertoire staan Nederlandstalige liedjes met titels als De Zoon Van God, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sef Berkers   zang
Geert van Niekerken   djembé
Rob Frey   gitaar

Genoemd in de biografie van

2003   Rosemary's Baby
2004   Gore

Biografie De Nieuwe Blijdschap

De Nieuwe Blijdschap is een trio uit Limburg dat bestaat uit akoestische gitaar, djembé en zang. Gitarist Rob Frey was eerder de voorman van Gore en percussionist Geert van Niekerken speelde in o.a. Gin on the Rock. Op het repertoire staan Nederlandstalige liedjes met titels als De Zoon Van God, Geen Waarde en Ik Ben Niet Het Licht. In 2004 en 2005 vinden studiosessies plaats in studio Dirks Keuken te Venlo met meer dan dertig gastmuzikanten waaronder een blazerssectie, een fanfare, een sitarspeler, flamencodansers en een djembéorkest. Tussen augustus 2005 en februari 2006 mixt Dirk de Vries (Kong) in de DDL Studio in Amsterdam de ruim dertig uur aan opnamen. Het resulterende album Boven Alles verschijnt in maart 2007. Aan het begin van dat jaar speelt De Nieuwe Blijdschap op Noorderslag te Groningen.

Discografie De Nieuwe Blijdschap

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Nieuwe Blijdschap

Audio/Video De Nieuwe Blijdschap

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer