Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE SPEELDOOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

alternative, Nederlandstalig

Online

Officiële website

De Speeldoos

In december 2009 presenteren Torre Florim (De Staat) en Roos Rebergen (Roosbeef) het minialbum De Speeldoos. Dit muzikale project is gebaseerd op gedichten van verstandelijk beperkte cliënten van zorgorganisatie Dichterbij. De liedjes gaan onder meer over liefde (Ik En Mijn Vriendin), dood (Iemand Dood) en religie (Jezus Is De Zoon ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roos Rebergen   piano, zang
Torre Florim   gitaar, zang

Overige muzikanten

Vedran Mircetic   gitaar
Tim van Delft   drums
Jop van Summeren   basgitaar
Tim van Oosten   percussie

Genoemd in de biografie van

2009   De Staat
2009   Roosbeef
2013   Roosbeef

Biografie De Speeldoos

In december 2009 presenteren Torre Florim (De Staat) en Roos Rebergen (Roosbeef) het minialbum De Speeldoos. Dit muzikale project is gebaseerd op gedichten van verstandelijk beperkte cliënten van zorgorganisatie Dichterbij. De liedjes gaan onder meer over liefde (Ik En Mijn Vriendin), dood (Iemand Dood) en religie (Jezus Is De Zoon Van God). Rondom de uitgave treedt het duo ook een paar keer op, onder meer in de televisieprogramma's De Wereld Draait Door en de Nederpopshow. In april 2013 komt De Tweede Speeldoos uit, net als het debuut verpakt in een muziekdoosje met speelmechaniek, dat een melodie afspeelt van een van de liedjes. De tweede uitgave bevat zes nieuwe liedjes met titels als Geen Mens Helpt Mij De Winter Door en Nooit Verliefd. Deze keer zijn de teksten ontstaan door gesprekken met een acteursgroep van 17 verstandelijk beperkte mensen van Theater Kleinkunst. De uitgave gaat gepaard met een tournee door het clubcircuit. De Speeldoos staat ook op de festivals Tweetakt in Utrecht (1 april), Motel Mozaïque in Rotterdam (6 april) en Zwarte Cross in Lichtenvoorde (27 juli) en theaterfestival De Parade.

Discografie De Speeldoos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Speeldoos

Audio/Video De Speeldoos

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer