Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DENNIS ERHARDT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

kinderpop, Nederlandstalig, pop, zang

Online

Officiële website

Dennis Erhardt

Presentator, producer, componist en zanger Dennis Erhardt heeft in 1996 onder de naam Dennis een hit met de single Gewoon Een Vrolijk Liedje. Erhardt is een deskundige op het gebied van songfestivals en in 2003 als presentator betrokken bij het Alternatief Songfestival. Hij is tevens hoofd entertainment bij het persbureau ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Dennis Erhardt

Presentator, producer, componist en zanger Dennis Erhardt heeft in 1996 onder de naam Dennis een hit met de single Gewoon Een Vrolijk Liedje. Erhardt is een deskundige op het gebied van songfestivals en in 2003 als presentator betrokken bij het Alternatief Songfestival. Hij is tevens hoofd entertainment bij het persbureau Novum.

1991 - 1993

Dennis Erhardt presenteert op verschillende plaatsen in het land de Big Diet Fitness Show. Met acteurs en actrices uit de televisieserie The Bold & The Beautiful maakt hij singles die de hitparade halen. Hij is ook succesvol samen met presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors en hun album vol liedjes uit Telekids. Erhardt brengt de originele bezetting van Luv' bij elkaar voor het album Luv' Gold.

Luv'

1996

Dennis brengt singles uit voor Polydor en krijgt een hit met de single Gewoon Een Vrolijk Liedje, de titelsong van het RTL 4 televisieprogramma De Parodieparade. De single is een Nederlandstalige bewerking van de hit Hafanana van Afric Simone. Hij schrijft de tekst van Waardeloos, de hit voor Tina, Toos & Tessa, een parodie op Linda, Roos & Jessica.

Linda, Roos en Jessica

1997 - 1999

Samen met Robert van der Sanden presenteert Dennis Erhardt een homo georiënteerd programma op Radio Gooiland. Elke werkdag ontvangen Dennis en Yvonne Keeley gasten in het radioprogramma Spotlight op Radio Rijmond. Hij produceert de muziek bij televisieprogramma's als Koffietijd, RTL Live, Pauw in Panama, Unicef Gala en Hart voor Volendam.

Yvonne Keeley

2000

Erhardt krijgt van Ellert Driesen het liedje No Goodbyes en legt het voor aan Linda Wagenmakers. De zangeres wint er het Nationaal Songfestival mee. Erhardt reist mee naar Stockholm waar Wagenmakers No Goodbyes uitvoert tijdens het Eurovisie Songfestival.

Ellert Driessen Linda Wagenmakers

2001 - 2002

Dennis Erhardt doet drie keer mee aan De Nacht van Oranje, het jaarlijks terugkerende spektakel in Ahoy'.

2003

Voor Radio Rijnmond doet Dennis verslag van het Eurovisie Songfestival in Riga. In het najaar presenteert hij het Alternatief Songfestival voor inzenders van het Nationaal Songfestival die een afwijzing hebben gekregen van de NOS.

2004

Dennis Erhardt start vanaf juni het radioprogramma De Hollandse Muziekmiddag waarmee hij iedere zondagmiddag is te beluisteren bij Omroep Flevoland. Naast het showbizznieuws met Joop van Tellingen ontvangt Erhardt in zijn programma diverse Nederlandse sterren. Eind 2004 werkt Erhardt mee aan het jubileumalbum plus dvd van de Vlaamse zangeres Mieke.

2006

Samen met een managementbureau, een productieteam en een platenlabel werkt Dennis Erhardt aan de oprichting van een Nederlandstalige, volkse popgroep. Op 26 mei zijn de eerste audities in discotheek Mambo te Almere. In de periode januari/november neemt Erhardt het radioprogramma over van Marianne Weber op RTV Utrecht.

Marianne Weber

2007

Dennis Erhardt is wekelijks als entertainmentdeskundige te zien in het televisieprogramma Tijd Voor Tien op de commerciële zender Tien (voorheen Talpa) (augustus 2005-augustus 2007). Eind september verschijnt het album Dennis&De Jumpkidz, een kinderalbum op het label Wolffman Entertainment/Heartselling vol Oudhollandse kinderliedjes in dance- en jumpstyle-arrangementen, gevolgd door De Grootste Sinterklaas Hits In Jumpstyle (oktober) en De Grootste Kersthits In Jumpstyle (november).

2008

Vanaf maart presenteert Dennis Erhardt op de landelijke zender RADIONL elke zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur het radioprogramma C@mp.

2009

Na vier jaar als entertainmentjournalistiek gewerkt te hebben voor Persbureau Novum gaat hij vanaf 1 mei van start als project director bij White Villa Entertainment van John Dirne waar hij zich toelegt op het bedenken, ontwikkelen en uitbouwen van nieuwe concepten rondom bekende artiesten en aanstormend talent.

Discografie Dennis Erhardt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dennis Erhardt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer