Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEWI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dewi

Periode

09-09-1983 - heden

Genre

pop, R&B, tieneridolen

Online

Officiƫle website

Dewi

Zangeres Dewi (Dokkum, 9 september 1983) staat al op jonge leeftijd op het podium. Op de basisschool speelt ze regelmatig de hoofdrol in musicals, ze zingt in bands en doet mee aan talentenjachten. Ze onderbreekt in 2002 haar opleiding zang, dans en toneel aan de SCW Kunst & Cultuur te ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dewi Pechler   zang

Overige muzikanten

Glenn Corneille   piano

Genoemd in de biografie van

2003   Tony Cornelissen

Biografie Dewi

Zangeres Dewi (Dokkum, 9 september 1983) staat al op jonge leeftijd op het podium. Op de basisschool speelt ze regelmatig de hoofdrol in musicals, ze zingt in bands en doet mee aan talentenjachten. Ze onderbreekt in 2002 haar opleiding zang, dans en toneel aan de SCW Kunst & Cultuur te Zwolle om mee te doen aan de populaire talentenjacht Idols. Dewi bereikt de finale, maar wint uiteindelijk niet. Haar zangtalenten en opvallende kapsel maken van Dewi een ideale popidool. Haar eerste single Left Of Center wordt een hit. Het debuutalbum Know Me (vernoemd naar haar dochtertje Nomi) bevat een combinatie van R&B, hiphop, popliedjes, ballads en soul. In 2007 maakt Dewi deel uit van de cast van de musical Hair. Haar album True To My Soul (2008) bevat soulnummers met onder meer een cover van Nina Simone's Little Girl Blue. Op 9 september 2010 verschijnt de single Sour, tegelijkertijd met een verlate fotoreportage in de Playboy.

Discografie Dewi

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dewi

Audio/Video Dewi

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer