Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DISSIDENT COPIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

gothic

Pseudoniemen

Lexicon, X-Icon

Dissident Copies

Dark Wave uit Amsterdam. René Jongeneelen speelt in 1987 drums in de Gothic-band Hebdomada IV. Daarna maakt hij deel uit van een jazzcore-band, speelt hij toetsinstrumenten in Cruelty Alliance en vervolgens elektronische drums in Malochia. In 1996 vormt hij het trio Lexicon waarmee hij elektronische muziek maakt met donkere melodieën ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen (1)   elektronica, zang
René Jongeneelen   achtergrondzang, elektronica

Genoemd in de biografie van

2002   Malochia

Biografie Dissident Copies

Dark Wave uit Amsterdam. René Jongeneelen speelt in 1987 drums in de Gothic-band Hebdomada IV. Daarna maakt hij deel uit van een jazzcore-band, speelt hij toetsinstrumenten in Cruelty Alliance en vervolgens elektronische drums in Malochia. In 1996 vormt hij het trio Lexicon waarmee hij elektronische muziek maakt met donkere melodieën en atmosfeer. Samen met zanger, muzikant en schrijver Jeroen gaat hij verder onder de naam X-Icon. Als Malochia er na tien jaar mee stopt, veranderen René Jongeneelen en zijn compagnon Jeroen de naam van hun duo in Dissident Copies.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dissident Copies

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer