Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DORLEAC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dorléac albumhoes

Periode

2010 - heden

Genre

alternative, filmmuziek

Dorléac

Dorléac begint als een eenmalige samenwerking van Erik de Jong (Spinvis) en de Belgische zangeres Geike Arnaert (ex-Hooverphonic) voor de Vlaamse speelfilm Adem van regisseur Hans Van Nuffel. De drie opnamesessies in Brussel in de winter van voorjaar 2010 leveren zoveel songmateriaal op, dat naast een soundtrack ook een album ...
Volledige biografie...

Bezetting

Geike Arnaert   zang
Erik de Jong   drums, gitaar, sampler

Genoemd in de biografie van

2010   Spinvis

Biografie Dorléac

Dorléac begint als een eenmalige samenwerking van Erik de Jong (Spinvis) en de Belgische zangeres Geike Arnaert (ex-Hooverphonic) voor de Vlaamse speelfilm Adem van regisseur Hans Van Nuffel. De drie opnamesessies in Brussel in de winter van voorjaar 2010 leveren zoveel songmateriaal op, dat naast een soundtrack ook een album uitkomt. De titelloze cd (september 2010) bevat duistere, drugsgeoriënteerde droompop, met als basis eenvoudige thema's en ritmes en improvisaties van Arnaert. De eerste optredens van Dorléac zijn op 4 september tijdens het festival Into The Great Wide Open op Vlieland en 8 september in de Beursschouwburg te Brussel. Dorléac is vernoemd naar Françoise Dorléac, de acterende zus van Catherine Deneuve, die in 1967 omkwam bij een verkeersongeluk.

Discografie Dorléac

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dorléac

Audio/Video Dorléac

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer