Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOTAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dotan

Periode

26-10-1986 - heden

Genre

pop, singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Dotan

Dotan is een singer-songwriter uit Amsterdam. In 2011 stuurt hij een paar liedjes op naar producers Sacha Skarbek en Martin Terefe (o.a. James Morrison, Jason Mraz en Adele) die wel wat in hem zien. Dotan wordt uitgenodigd om naar Londen te komen om met hen op te komen opnemen.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2015   Martijn Groeneveld

Biografie Dotan

Dotan is een singer-songwriter uit Amsterdam. In 2011 stuurt hij een paar liedjes op naar producers Sacha Skarbek en Martin Terefe (o.a. James Morrison, Jason Mraz en Adele) die wel wat in hem zien. Dotan wordt uitgenodigd om naar Londen te komen om met hen op te komen opnemen. De singles van zijn debuutalbum Dreamparade doet het goed bij radiostation 3FM. De singer-songwriter verzorgt het voorprogramma voor Gavin DeGraw en doet een grote Nederlandse clubtour. Zijn plotselinge succes valt hem niet makkelijk en Dotan besluit in 2013 in alle rust aan zijn tweede album te gaan werken. Wel treedt hij nog op bij 'huiskamerconcerten'. In 2014 komt het autobiografische album 7 Layers uit. Het album komt in februari binnen op nummer 2 in de Album Top 100. De tweede single Home wordt een grote hit, in Vlaanderen bereikt het in augustus de eerste plaats van de Ultratop.

Discografie Dotan

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dotan

Audio/Video Dotan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer