Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DUO KARST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - heden

Genre

dialectpop, luisterlied, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Duo Karst

Duo Karst uit Zuidwolde bestaat uit René Karst (Hoogeveen, 1966) en zijn moeder Jannie Karst-Dubbelboer (Emmen, 1941). Gezamenlijk zingen zij meer dan twintig jaar in de Drentse streektaal liedjes over alledaagse dingen. Vader Henk Karst neemt de zakelijke kant van Duo Karst voor zijn rekening.
Volledige biografie...

Bezetting

Jannie Karst-Dubbelboer   tekstschrijver, zang
René Karst   componist, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1990   Stroatklinkers
2005   Erikah Karst

Biografie Duo Karst

Duo Karst uit Zuidwolde bestaat uit René Karst (Hoogeveen, 1966) en zijn moeder Jannie Karst-Dubbelboer (Emmen, 1941). Gezamenlijk zingen zij meer dan twintig jaar in de Drentse streektaal liedjes over alledaagse dingen. Vader Henk Karst neemt de zakelijke kant van Duo Karst voor zijn rekening.

1975 - 1979

Op een camping in Zuidwolde ontdekken René Karst en zijn moeder Jannie bij het kampvuur dat ze gezamenlijk een goed muzikaal duo vormen. De twee winnen een talentenjacht in Wolfsbos. Naar aanleiding van dit succes zetten ze hun carrière voort onder de naam Duo Karst. Tijdens de Regio Artiesten Show op 30 november 1979 presenteert het duo de eerste single Waarom. In samenwerking met Radio Noord gaat Duo Karst op tournee met het programma Peerd Van Ome Loeks.

1981 - 1983

Duo Karst beschouwt een gastoptreden in de Vredehorst op 29 januari 1981 als het eerste officiële optreden. Het duo treedt daarna met grote regelmatig op en brengt diverse platen uit waaronder de singles Hallo Dag en Volle Maan (1980) en het album Tussen Dreumen En Zeker Weten (1983). De single Vlinder (1982) is een van de meest geliefde liedjes bij de fans van het duo.

1984

René Karst is als producer betrokken bij de kinderplaat Ik Hol Van Drents en de Nederlandse versie Ik Hou Van Drents van zijn zus Erika.

Erikah Karst

1987 - 1990

Onder de optredens in deze periode is een televisieoptreden bij Avro's Service Salon (1987) en een reeks concerten ten behoeve van Kinderoncologische Zomerkampen (1988).

1991

Duo Karst viert het tienjarig bestaan.

1994 - 1998

Een jaar na de uitgave van de cd Kerst Met Karst Deel 1 (1994) gaat Duo Karst langs de Noord-Nederlandse theaters met de Grote Kerst Met Karst Tour. Kerst Met Karst is een jaarlijks terugkerende familieaangelegenheid met onder meer bijdragen van dochters Erika en Tanja. In 1998 verschijnt het album De Dichter En De Oel. Naar aanleiding van de cd zendt RTV Drenthe een special uit over Duo Karst.

2001

Klaas Schuring uit Meppel legt samen met René Karsts vrouw Wendy de geschiedenis van het duo vast in het boekje Vlinder Van Twintig Lentes. Boekje en bijbehorende cd worden 30 januari feestelijk gepresenteerd tijdens het twintigjarig jubileum in De Tamboer te Hoogeveen met gastbijdragen van o.a. Erikah Karst, Duo Dampo en De Bende Van Baflo Bill.

2004

René Karst wordt onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.

2007

Met de uitgave van zijn eerste solosingle Supergavetijd (maart) richt René Karst zich op een landelijke solocarrière.

René Karst

Discografie Duo Karst

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Duo Karst

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer