Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EASY MEAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 2000

Genre

rock

Online

Officiële website

Easy Meat

Haagse rockband die begin jaren '90 vooral live een behoorlijke reputatie weet op te bouwen. Na een gedwongen adempauze experimenteert de band de laatste jaren met een combinatie van rock, samples en dance.
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Zuurbier   drums
Thijs Muus   gitaar, zang
Roy Bouman   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1995   Remmelt, Muus & Femke
1996   Tuesday Child
1997   Remmelt, Muus & Femke

Biografie Easy Meat

Haagse rockband die begin jaren '90 vooral live een behoorlijke reputatie weet op te bouwen. Na een gedwongen adempauze experimenteert de band de laatste jaren met een combinatie van rock, samples en dance.

1991

Als bassist Roy Bouman drummer Kees Zuurbier, die hij kent uit de de theaterrockband Hickory Dickory (finalist Grote Prijs van Nederland in 1990), en zanger/gitarist Thijs Muus, die hij kent uit de hardrockband Bagheera, vraagt om samen te gaan spelen heeft Den Haag er een coverbandje bij. Binnen een maand speelt de groep al in de plaatselijke kroegen nummers van Stevie Ray Vaughn, Zappa en Peter Frampton.

1992

Het aantal concerten neemt toe. Vooral het charisma van de doorleefde Thijs Muus werkt aanstekelijk. Ondertussen begint de groep voorzichtig aan het componeren en spelen van eigen materiaal. Drummer Kees Zuurbier speelt ook in de band Doc Aerobics Lobo Probe die dat jaar de Grote Prijs van Nederland wint.

Doc Aerobics Lobo Probe

1993

Als er een vuistvol goede nummers is geschreven, duikt de band de studio in om in eigen beheer de CD Five Easy Pieces op te nemen. De CD verschijnt eind van het jaar en levert leuke recensies in de regionale pers op. .

1994

Het aantal optredens blijft groeien. De Haagse platenmaatschappij Van Records toont interesse in de band en biedt ze na lange onderhandelingen een contract aan.

1995

Begin van het jaar verschijnt de CD New Facts In The Strange Case Of Easy Meat. Naast de blues georiënteerde rocksongs is hierop ook ruimte voor ruiger werk en een enkele ballade. Het levert de groep optredens op grotere festivals op zoals Waterpop en Bospop. Thijs Muus treedt samen met Hugo Remmelt op als het duo Remmelt & Muus.

Remmelt, Muus & Femke

1997

Niet lang na het 250e concert stopt de band. Midden in de opnamesessies voor een nieuwe CD trekt de platenmaatschappij de stekker eruit. Zonder plaat of optredens heeft verder doorgaan geen zin meer. Roy Bouman start met Maurice Bom (die de CD Five Easy Pieces mixte en New Facts… produceerde) de Britpopband Tuesday Child. Thijs Muus concentreert zich op singer/songwriter-werk met Hugo Remmelt en Kees Zuurbier duikt op als drummer in het YMCA Gospel Choir.

Hugo Remmelt Maurice Bom Tuesday Child YMCA Gospel Choir

1998

Na een jaar pauze wordt de draad weer opgepakt. In een studio van de regionale omroep Radio West (waar Zuurbier werkt en zich heeft gespecialiseerd in digitale opnametechnieken) komt de band elke maandagavond bij elkaar. Alles wordt op harddisk en meerdere sporen opgenomen. De groep wordt daarbij terzijde gestaan door Sip Boudri die samples en percussie voor z'n rekening neemt.

1999

Na veel knip en plakwerk blijven elf 'nummers' over. Tien daarvan worden op bestelling op een CD gezet die alleen via Internet te koop is. Het elfde nummer Bit is via Internet gratis de downloaden en fungeert als single. Hoewel absoluut niet commercieel, radio-onvriendelijk en moeilijk te begrijpen is het een interessante plaat. Aanstekers en sleutelbossen worden als sample gebruikt. De beats zijn strak en de gitaren heftig. Het levert een boeiend geluidslandschap op. De wereld blijkt nog niet helemaal klaar voor dit concept: er worden maar honderd exemplaren van de CD verkocht. Niettemin staat de band op de Haagse KoninginneNach. Gastmuzikant Eli 't Hart versterkt de band bij de concerten als toetsenist.

Eli 't Hart

2001

Het duo Remmelt & Muus gaat samen met de jonge zangeres Femke de theaters in.

Discografie Easy Meat

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Easy Meat

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer