Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EBONIQUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ebonique in 2001

Periode

2000 - heden

Genre

meidengroepen, pop, songfestival

Ebonique

Ebonique bestaat uit de zangeressen Caroline Dest (Total Touch, Soulvation), Ingrid Simons en Mieke de Jong. Met het door producers Tjeerd van Zanen en Alan Michael geschreven nummer So Much Love doet het trio in 2001 mee aan het Nationaal Songfestival waar ze de tweede plek bereiken. Hun tweede single ...
Volledige biografie...

Bezetting

Caroline Dest   zang
Ingrid Simons   zang
Mieke de Jong   zang

Genoemd in de biografie van

2008   Di-Rect

Biografie Ebonique

Ebonique bestaat uit de zangeressen Caroline Dest (Total Touch, Soulvation), Ingrid Simons en Mieke de Jong. Met het door producers Tjeerd van Zanen en Alan Michael geschreven nummer So Much Love doet het trio in 2001 mee aan het Nationaal Songfestival waar ze de tweede plek bereiken. Hun tweede single Give A Little wordt als titelsong gebruikt voor het tv-programma Big Diet. Met het liedje Heatwave, geschreven door Gérard James Borg en Philip Vella, bereikt Ebonique in 2003 de vierde plaats van het Nationaal Songfestival.De zangeressen zijn te zien en te horen in de speelfilm Ellis In Glamourland (Pieter Kramer, 2004) met Linda de Mol.

Discografie Ebonique

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ebonique

Audio/Video Ebonique

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer